UFO bile zannedilmişti ama gerçek çok farklı çıktı… ABD askerlerini tedirgin eden görüntü

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail
UFO bile zannedilmişti ama gerçek çok farklı çıktı… ABD askerlerini tedirgin eden görüntü

TEKNOLOJİ Haberleri  / DailyMail

ABD’de gökyüzünde görünen renkli bir ışık patlaması, Hava Kuvvetleri ekiplerini harekete geçirmişti. Kısa süre sonra ışık patlamasının SpaceX roketinin fırlatılmasından kaynaklandığı anlaşıldı.

Milyarder girişimci Elon Musk'ın SpaceX uzay şirketi, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan 52 Starlink uydusunu daha alçak Dünya yörüngesine fırlattı. Ardından günün ilerleyen saatlerinde ABD Hava Kuvvetleri mürettebatı tarafından Atlantik Okyanusu'nun üzerinde ilginç bir ışık patlaması tespit edildi. Kimileri için ‘ürkütücü’ olarak tanımlanan görkemli ışık patlaması ilk başlarda UFO bile zannedildi. Ancak SpaceX’e ait bir roketin fırlatılmasından sonra ortaya çıktığı anlaşıldı. 

14 DAKİKALIK ŞÖLEN

ABD Hava Kuvvetlerinden bir asker kokpitten gökyüzündeki nefes kesen görüntüyü çekti. Fotoğrafı çeken Başçavuş Christian Magliocca, devasa nakliye uçaklarının kokpitinden tanımlanamayan bir ışık patlaması gördüklerini, sonra kafasının karıştığını söyledi. 15. Hava İkmal Filosunda çalışan asker, fotoğrafın Atlantik Okyanusu üzerinde bir yerde bir C-17 Globemaster III'ün uçuş kokpitinden 37.000 fitte çekildiğini açıkladı. 

UFO bile zannedilmişti ama gerçek çok farklı çıktı… ABD askerlerini tedirgin eden görüntüKokpitten ışık patlamasının görüntüsü

Asker, ufukta görünen ışık patlamasını görünce ekip arkadaşlarının ve kendisinin ne olduğunu anlayamadığını söyledi. Magliocca, “İlk başta, sürekli ertelenen Artemis roketi olduğunu düşündük. Ancak daha sonra SpaceX uydularıyla bağlantılı olarak tanımlandı.” dedi. Işık patlamasının toplam 14 dakika sürdüğünü de sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: DailyMail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...