WhatsApp'ta karşı tarafta numaram yoksa nasıl anlarım?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp'ta karşı tarafta numaram yoksa nasıl anlarım?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

WhatsApp kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biri de, birinin rehberinde kayıtlı olup olmadığımızı anlayabilmenin yolu. Whatsapp'ta karşı tarafta numaram yoksa nasıl anlarım? İşte bu sorunun cevabı...

WhatsApp'ta karşı taraftaki kişinin sizin telefon numaranızı rehberinden silip silmediği birkaç farklı şekilde kolaylıkla anlaşılabilir. Peki nasıl? Bunun için yapmanız gereken şey, karşınızdaki kişinin WhatsApp profiline tıklamak. Numaranızı silip silmediğini merak ettiğiniz kişinin profil fotoğrafı yoksa, sizin numaranızı silmiş olabilir. Bunun dışında, son görülme bilgisi, hakkında bilgisi ya da durumları görünmüyorsa da numaranızı silmiş olma ihtimali güçlenir. 

Tüm bu bilgilerin görünmemesi, karşı taraftaki kişinin sizin numaranızı rehberinden kesin olarak sildiği anlamına gelmez. Çünkü insanlar, WhatsApp profilindeki bilgileri bazen gizleyebiliyor. Yani karşı taraf profil fotoğrafını gizlemiş ya da kaldırmışsa da siz profil fotoğrafını göremezsiniz. Bu, numaranızı sildiği anlamına gelmez. 

WHATSAPP PROFİL FOTOĞRAFIMI KİMLER GÖRÜYOR? 

Peki, WhatsApp profil bilgileri nasıl gizlenir? WhatsApp'ta profil fotoğrafını kimlerin gördüğünü öğrenmek için yapmanız gereken şey, uygulamanın 'Ayarlar' sekmesinden 'Gizlilik' seçeneğine tıklamak. Açılan ekranda, profil fotoğrafınızın kimler tarafından görüleceğini seçmenize imkan veren üç kategori sizi karşılayacak. 

Buradaki 'herkes', 'yalnızca ben' ya da 'kişilerim' seçeneklerinden birine tıklayarak profil fotoğrafınızı kimlerin görebileceğini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. 

Bu noktada şunu hatırlatalım; eğer bir kişi profil fotoğrafını 'sadece kişilerim' seçeneğiyle sadece rehberinde kayıtlı olan kişilerin görebileceği şekilde ayarlarsa ve sizin numaranız artık o kişinin rehberinde kayıtlı değilse, onun fotoğrafını göremezsiniz.

WHATSAPP'TA ENGELLENDİĞİMİ NASIL ANLARIM? 

Peki, WhatsApp'ta engellendiğimizi nasıl anlarız? Herhangi bir numara tarafından engellenmiş olup olmadığınızı anlamının birkaç yolu var.

Birincisi, sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi WhatsApp üzerinden arayın ve numara her seferinde meşgulse engellenmiş olma ihtimaliniz yüksek.

İkinci yöntem, WhatsApp'ta telefon numarası bulunmasına rağmen profil fotoğrafı, son görülme ve çevrim içi bilgileri gibi aktiviteleri ve bilgileri görünmüyorsa numara tarafından engellenmiş olma ihtimaliniz var.

Üçüncü olarak ise, karşı tarafa mesaj atmayı deneyin. Gönderdiğiniz mesajlar iletilmiyorsa yani 'tek tik' oluyorsa engellemiş olabilir. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...