WhatsApp durumu nasıl kapatılır? WhatsApp'ta isim nasıl gizlenir? İşte yapmanız gerekenler...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
WhatsApp durumu nasıl kapatılır? WhatsApp'ta isim nasıl gizlenir? İşte yapmanız gerekenler...

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

WhatsApp durum gizleme nasıl yapılır? WhatsApp'ta isim nasıl görünmez yapılır? Popüler mesajlaşma uygulamasını kullanan birçok kişi bu iki sorunun cevabını sıklıkla aratıyor. İşte WhatsApp'ta durum ve isim gizleme...

Meta'ya ait anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, metin mesajlarından görüntü ve fotoğraf göndermeye ve sesli mesaja kadar birçok hizmet sunarak dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Uygulama aynı zamanda, 24 saat sonra kendiliğinden kaybolan paylaşımların yer aldığı 'durum' özelliğine de sahip. Bu özellik tıpkı Instagram'ın 'hikaye' özelliği gibi çalışıyor. 

Peki, WhatsApp'ta durum nasıl gizlenir? İşte bu sorunun cevabı...

WHATSAPP DURUMU NASIL GİZLENİR? 

Durum paylaşımlarını yönetmek oldukça kolayldır. Hem iPhone hem de Android kullanıcıları, durum paylaşımlarıyla ilgili tüm ayarlara uygulamanın 'Ayarlar' sekmesindeki 'Gizlilik' seçeneğinden ulaşabilir.

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda, durum güncellemelerini kimlerin görüp, göremeyeceği sorulacak. Burada yer alan 3 seçenek ise şu şekilde; kişilerim, şunlar hariç kişilerim, sadece şu kişilerle paylaş. Burada ister bazı kişileri kara listeye alıp, durumunuzu onların dışındaki kişilerle paylaşabileceğiniz şekilde ayarlayın; isterseniz de tüm kişilerinizle paylaşabileceğiniz seçeneğe tıklayın, karar sizin. 

WHATSAPP'TA İSİM GİZLEME NASIL YAPILIR? 

Bir diğer soru ise isim gizlemeye yönelik. Peki, WhatsApp'ta isim nasıl gizlenir? WP isim gizleme nasıl yapılır? Bunun cevabı oldukça basit. WhatsApp'ta adınızın gruplarda ya da profilinizde görünmemesi için yapmanız gereken tek şey isminizi kaldırmak ya da hiç isim yazmamış olmak.

İsminizi kaldırmak için WhatsApp profilinize tıklayın ve ardından 'ad soyad' kısmını boş bırakın yahut emoji veya noktalama işareti de koyabilirsiniz. Bu sayede, hem rehberinizde kayıtlı kişiler hem de tanımadığınız kişiler, ne grup sohbetlerinde ne de profilinize tıklayarak ulaştıkları hakkında kısmında isminizi göremez. 

WHATSAPP HAKKINDA BİLGİSİ NASIL GİZLENİR? 

Bir başka merak edilen konu ise, kendiniz hakkında kısaca bir şey yazdığınız 'hakkında' kısmını gizlemenin nasıl yapılabileceği. Bunun için ise şu adımları takip edin:

•    WhatsApp Ayarlar'a girin, 

•    Gizlilik'e gidin, 

•    Hakkımda'ya tıklayın, 

•    4 seçenekten birini seçin (herkes, kişilerim, şunlar hariç kişilerim ya da hiç kimse). 

WHATSAPP SON GÖRÜLME NASIL GİZLENİR? 

Last seen yani 'son görülme' WhatsApp'ın en çok tartışılan özelliklerinden biri. Bu özellik, bir kullanıcının uygulamayı en son ne zaman kullandığını gösterir. Yani birinin en son ne zaman WhatsApp'ta aktif olduğunu, mesajlaştığını, arama yaptığını ya da başka şeylerle uğraştığını merak ediyorsanız son görülmesine bakmanız yeterli. Ancak WhatsApp son görülme özelliğini gizlemek mümkün.

Son görülme özelliği de tıpkı diğer profil bilgileri gibi WhatsApp'ın Ayarlar sekmesinden düzenlenebiliyor. Peki, WhatsApp son görülme nasıl gizlenir?

Bunun için yapmanız gereken adımlar şu şekilde:

WhatsApp Ayarlar, 

Gizlilik, 

Son görülme ve çevrim içi, 

4 seçenekten birini seçin (herkes, kişilerim, şunlar hariç kişilerim, hiç kimse). 

WHATSAPP ÇEVRİM İÇİ BİLGİSİNİ KİMLER GÖREBİLİR? 

Bu menüden WhatsApp çevrim içi bilginizin kontrolünü de yapabilirsiniz. Yani WhatsApp'ta çevrim içi olup olmadığınızı kimlerin görebileceğini de son görülme ayarı kısmından düzenleyebilirsiniz.

Peki, WhatsApp çevrim içi bilgisini kimler görebilir? Bu noktada sadece iki seçenek mevcut: 'Son görülme bilgisiyle aynı' ve 'herkes'. Eğer son görülme gizlilik ayarında 'herkes' dışındaki bir seçeneği seçtiyseniz, çevrim içi gizlilik seçeneğini de aynı şekilde yapabilirsiniz.

Öte yandan, son görülmeyi gizlerseniz başka hesapların da son görülme bilgisini göremezsiniz. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...