YouTube, içerik oluşturucular için yapay zeka destekli özellikleri sunacak

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
- Güncelleme:
YouTube, içerik oluşturucular için yapay zeka destekli özellikleri sunacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

YouTube içerik oluşturucularının tamamı video düzenleme konusunda yeterli beceriye sahip değil. İçerik oluşturucular bu nedenle platforma aktif bir biçimde video yükleyemiyorlar. YouTube da bu sorunu çözmek için yapay zeka destekli özellikler sunmaya hazırlanıyor.

YouTube içerik oluşturucularının bazıları video düzenleme, bazıları ise içerik bulma konusunda yeterli değiller. Söz konusu eksiklikler, içerik oluşturucularının platformda yeteri kadar aktif olamamasına neden oluyor. YouTube da içerik oluşturucularının aktif olmasını sağlamak için yapay zeka destekli yeni özellikler test ediyor.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ ÖZELLİKLER YOUTUBE İÇERİK OLUŞTURUCULARINA DESTEK OLACAK

Phandroid tarafından yayınlanan habere göre YouTube, yapay zeka destekli üç yeni özellik test ediyor. Yeni özelliklerden ilkinin adı 'Dream Screen'. Dream Screen, adından da belli olduğu gibi kullanıcıların videoları için temiz ve profesyonel arka plan desteği sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar, kötü arka planda olsa bile Dream Screen özelliğini kullanarak videolar çekecek.

Test edilen bir diğer özellik sadece içerik oluşturucuları değil aynı zamanda içerik tüketicilerini de ilgilendiriyor. YouTube, videoların geniş bir kitleye ulaşması için 'Aloud' adında yapay zeka destekli bir 'dublaj aracı' sunacak. Videoların farklı bir dile sahip olmasıyla üretilen içerikler daha fazla kişiye ulaşacak.

YouTube habere konu olan özellikler dışında ek olarak içerik bulamayan üreticilerini de düşündü. YouTube, kanal hesabının videolarına uygun 'içerik önerisi' yapacak. Kanal sahipleri bu sayede içerik önerileriyle yeni videolar yayınlayabilecek. YouTube için yapay zeka destekli özellikler şu anda test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise belli değil.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...