HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

THY Viyana bürosuna çirkin saldırı

/ Kaynak: İHA
THY Viyana bürosuna çirkin saldırı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, terör örgütü PKK yandaşları Türk Hava Yolları (THY) Viyana Bürosunu bastı.

Avusturya Polisinin verdiği bilgiye göre saat 18:15'de nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; 6 kişilik bir grup bölücü örgüt yandaşı, Birinci Viyana Operngasse 3 nbsp; adreste bulunan Türk Hava Yolları (THY) bürosuna girerek teröristbaşı Öcalan'ın posterlerini açıp, büronun camlarına bölücübaşı Öcalan'ın fotoğraflarını yapıştırdıktan sonra, terörür örgütü elebaşı Öcalan'ın serbest bırakılması yönünde slogan attılar. Olay yerine giden Avusturya polisi, eylemcilere biber gazı sıkarak müdahale etti.Biber gazından etkisiz hale gelen PKK Yandaşları içeriden dışarı çıkarıldılar. İşgal eylemi 30 nbsp; dakika sürerken, polis THY bürosunu ablukaya alarak tamamen emniyete aldı. Olaylarda hiç kimsenin yaralanmadığı belirtildi. Eylemcilerden bazıları gözaltına alındı.THY Viyana Bürosu Müdürü Recep Emanet'inde olayla nbsp; alakalı Viyana polisi tarafından ifadesi alındığı bildirildi. nbsp; nbsp;

##tgvideo##


Tesadüfen olay yerinden geçen Türk vatandaşları da gelişmeleri yakından izledi.
Olayın görgü tanığı olan Emrah Duru da İHA'ya nbsp; gördüklerini anlattı. Emrah Duru konuşmasında, "Türk Hava Yollarının Viyana Bürosunu nbsp; PKK'lılar istila ettiler. İş için birinci Viyana'da tesadüfen nbsp; THY Bürosunun yanından geçiyordum. Terör örgütü PKK'nın ofise saldırdığını ve oradaki içerdeki insanları dışarı çıkarmadığını gördüm ve olay özerine bende cep telefonumdan video çektim. Birden bire her yer polis oldu kaldı. İlk defa bu kadar polisi bir arada gördüm. İçeri girmişler, Kapıyı kilitlemişler. PKK yandaşları sloganlar atıyordu.Öcalan'ı serbest bırakın diyorlardı. Yere daire biçiminde oturup eylem yapıyorlardı. Polisler içeriye gaz bombası attılar. PKK yandaşları içerideki 5-6 kişiyi dışarıya çıkarttılar. Dışarıda gerekli müdahaleyi yaptılar. Türk vatandaşı olarak bu müdahaleyi yetersiz bulduk.''dedi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...