HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Esad, generallerin ailelerini rehin aldı

Kaynak: OZEL
Esad, generallerin ailelerini rehin aldı

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

İşte Suriye'den kaçan general Manaf Tlas'ın önceki akşam Bakan Davutoğlu ile yaptığı iftarın perde arkası… Tlas, Davutoğlu'na Esad'ın bazı devlet yetkilileri ile askerlerin ülkeden kaçmaması için ailelerini rehin aldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun sürpriz şekilde iftarda konuk ettiği Suriye'den kaçan General Manaf Tlas'ın Esad'ı "Onlar terörist değil halk" diye uyardığı ortaya çıktı. Tlas, Davutoğlu'na Esad'ın bazı devlet yetkilileri ile askerlerin ülkeden kaçmaması için ailelerini rehin aldığını da söyledi.
General Tlas, Ankara'ya da umre için gittiği Suudi Arabistan'dan geldi. Edinilen bilgilere göre; Davutoğlu'nun evsahipliğini yaptığı iftarda Suriye'de şu anki durum ve Esad sonrası konuşuldu. Görüşmede Tlas, Davutoğlu'na "Esad'ı bölgedekilerin terörist olmadığı halktan oldukları konusunda çok kez uyardığını" anlatırken Genelkurmay Başkanı ve Enformasyon Bakanının Esad'ı yanıltan istihbarat raporları sunduğunu kaydetti. Çevresinin büyük oranda etkisi altında kalan Esad'ın bu raporların sonrasında 'vur emri' verdiğini dile getiren Tlas, Esad'la ilk yol ayrımının bu şekilde olduğunu ifade etti. nbsp;

Esad kaçmamaları için ailelerini rehin almış
Tlas, Esad'ın üst düzey bazı devlet görevlileri ile askerlerin Suriye'den kaçmaması için ailelerini rehin aldığını da Ankara'da açıkladı. Rusya ile temas konusunda Ankara'dan destek isteyen Tlas'a Ankara "Geçiş hükümetini kurman durumunda bütün dünyanın gözleri senin üzerinde olacak. Tlas ailesinin köklü yapısı nedeniyle ülkede ciddi tabanı bulunuyor ve bu değerlendirilmeli" mesajını verdi.

Esad sonrası da konuşuldu nbsp;
Görüşmede, Suriye'de Esad sonrası kurulması planlanan geçiş hükümeti de konuşuldu. Hangi isimlerin geçiş hükümetinde olabileceği değerlendirildi. Tlas, hem ulusal konseyden, hem de Esad hükümetinde yer alan bazı isimlerin geçiş hükümetinde olabileceğine işaret etti.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...