HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan'dan bayram mesajı

Kaynak: OZEL
Erdoğan'dan bayram mesajı

Politika Haberleri  / OZEL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, vatandaşların bayramını kutladı

nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, bayramın, Ramazan Bayramı'nın, asırlardan bu yana var olan sevgi kültürünü, hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme ve daha da güçlendirme vesilesi olduğunu belirterek, "Biliyoruz ki, bu topraklarda asırlardan beri var olan kardeşlik iklimi, hoşgörü iklimi, bugüne kadar tüm sınavların üstesinden gelmeyi başarmıştır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Dinimizin, rahmet, merhamet ve bereket ayı olarak nitelediği mübarek Ramazan-ı Şerif'i geride bırakarak; milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz" diye konuştu.
Ramazan Bayramını kutladığını belirterek, bu mübarek bayramın, bizleri her zamankinden daha çok birbirimize yakınlaştırmasını, kardeşliği, dostluğu pekiştirmesini temenni ettiğini ifade eden Erdoğan, bayramın, bilhassa İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeş halkların yaralarına merhem olmasını Allahtan temenni ettiğini ifade etti.
Bayramların, toplumsal barış için, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik için mükemmel bir vesile, eşsiz bir fırsat olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Gelecek adına, çocuklarımız adına, güçlü bir umuttur bayramlar!
Zira çocuklarımız, sevgiyi, saygıyı, hürmeti, cömertliği, izzeti ve fedakârlığı, başkalarının yüzünü güldürmeyi, bayramlarda öğreniyor, bayramlarda yaşıyor. İşte, bize düşen sorumluluk da, çocuklarımıza, örnek bir bayram yaşatmaktır. Bunu başarabilirsek, insani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi nesilden nesile aktarabilirsek, hiç kuşkusuz, yarınlarımız çok daha güzel, çok daha aydınlık olacaktır. Millet olarak, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, toplumsal barışımızın, barış içinde bir arada yaşama arzumuzun, adeta test edildiği, sınava tabi tutulduğu bir süreç yaşıyoruz. Biliyoruz ki, bu topraklarda asırlardan beri var olan kardeşlik iklimi, hoşgörü iklimi, bugüne kadar tüm sınavların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Zira bu topraklar, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Yunus Emrelerin, Mevlanaların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, yaratılanın Yaratan'dan ötürü sevildiği, acıların bal eylendiği bir barış yurduna dönüşmüştür."
"BU TOPRAKLARDA, GÖNÜL FETHETMEK ESAS OLMUŞTUR"
Bu topraklarda, gönül yıkmanın değil, gönül kazanmanın ve gönül fethetmenin esas olduğunun altını çizen Erdoğan, bu mübarek bayramın, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesi olduğunu söyledi.
"Ben bu bayram vesilesiyle, 75 milyon insanımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum" diye konuşan Erdoğan, "Yıllardır bizler, ülkemizin güven ve istikrarını güçlendirmek, huzur ve refahını arttırmak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmek adına yoğun bir gayret gösteriyoruz. Adaleti, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü hâkim kılmak için çalışıyoruz. Demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini, evrensel değerleri, hukukun üstünlüğünü, bu ülkenin tartışılmaz, değişmez değerleri haline getirmek için kararlı adımlar atıyoruz. İnanıyorum ki, bu icraatlarımız sayesinde, geleceğe çok daha güçlü, çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Ben, bu duygular içinde, yurdumuzda ve yurt dışında bulunan tüm vatandaşlarımızın; bütün İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını, en kalbi duygularımla tekrar kutluyorum. Aziz milletimize sağlık ve esenlikler diliyor; bu güzel bayram coşkusunun ocaklarımızı, gönüllerimizi şenlendirmesini temenni ediyorum."

Politika
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...