HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

KGS'liler için son 3 hafta

KGS'liler için son 3 hafta

GÜNDEM Haberleri

Köprü ve otoyol gişelerinde oluşan kuyrukları önlemek için geliştirilen ve Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) göre yüzde 20 daha ucuz olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 1 Ocak'tan itibaren KGS'nin yerini alacak. 8 milyon kişinin, geçiş yapabilmek için KGS kartlarını HGS ile değiştirmesi gerekiyor.

HGS kartı sahipleri, kartlardaki paraları harcadıktan sonra HGS'ye geçebileceği gibi kartlarındaki paralarını, HGS etiketlerine aktarabilecek. HGS ile KGS'den dolayı başta Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olmak üzere otoyol gişelerindeki oluşan kuyrukların azalması hedefleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uygulama hakkında şu bilgiyi verdi: HGS tamamen uygulanmaya başladığında gişe aralarındaki bölmeleri de kaldırıyoruz. Araçlar gelip, acaba çarpar mıyım, sağa mı kaçtı, sola mı kaçtı derdi de ortadan kalkmış olacak. KGS kartı sahipleri, kartlardaki paraları harcadıktan sonra HGS'ye geçebileceği gibi kartlarındaki paralarını, HGS etiketlerine aktarabilecek. HGS'nin hizmete girdiği günden 6 Aralık tarihine kadar 353 bin HGS etiketi satıldı. Yıl sonuna kadar yaklaşık 8 milyon KGS sahibinin HGS etiketi alması bekleniyor. HGS etiketi bulunan ancak sistem tarafından algılanmayan araçlarda ise görevliler, plakadan araçların HGS etiketlerinin olup olmadığını kontrol edecek ve geçiş ücretleri hesaplarından düşecek. HGS sayesinde köprü üzerinden durmaksızın 80 kilometre hızla geçilecek. Bu sayede KGS'de olduğu gibi dur-kalk işlemleri olmayacak ve hem zamandan kazanılacak hem de trafik sıkışıklığı olmayacak.SADECE 5 LİRA NEREDEN ALINACAK? Türkiye'nin her tarafında, bankalar, PTT şubeleri, hatta benzin istasyonlarında sadece 5 lira verilerek alınabilecek HGS etiketine, istenildiği kadar para yüklenebilecek. Yol üzerindeki dinlenme tesislerinde de temin edilebilecek HGS etiketinin ömrü 8 yıl olacak. HGS abonelerinin telefonlarına gerektiğinde bilgilendirme ve uyarı amaçlı kısa mesajları gönderilecek. Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda HGS abonelerinin, geçişten sonra 7 gün içerisinde hesaplarına para yatırmaları durumunda cezai işlem uygulanmayacak. Ayrıca HGS abonesi olmadığı halde HGS gişelerinden geçiş yapan sürücülere, 7 gün içerisinde HGS abonesi olursa ceza kesilmeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...