İkinci 11 Eylül, son anda önledi

İkinci 11 Eylül, son anda önledi

DÜNYA Haberleri

Amerikalı yetkililer, El Kaide'nin bir yolcu uçağına bombalı saldırı planını ortaya çıkardı. FBI saldırı planıyla ilgili detaylı bilgileri yayınladı.

Amerikalı yetkililer, El Kaide'nin bir yolcu uçağına bombalı saldırı planını ortaya çıkardıklarını bildirdi. Washington'da bulunan yetkililer, El Kaide'nin Yemen kolunun Amerika'ya giden bir yolcu uçağına, giysilerine patlayıcı gizlenmiş bir intihar bombacısı sokmayı planladığını açıkladı.
Planın olay gerçekleşmeden açığa çıkarıldığını belirten yetkililer, patlayıcıyı da ele geçirdiklerini kaydetti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Başkan Barack Obama'nın saldırı planlarından nisan ayında haberdar edildiği ve gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirildiği belirtildi.
ABD'li yetkililer, Yemen'deki El Kaide örgütünün üç yıl önce başarısız olandan daha gelişmiş bir iç çamaşırı bombasını patlatma girişimini engellediklerini açıkladı. Bomba düzeneğinin ABD'ye giden bir yolcu uçağında havaya uçurulmasının planlandığı kaydedildi.
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'dan yapılan açıklamada, bombanın ele geçirildiği ve incelemeden geçirildiği belirtildi. Saldırı girişimi engellendiğinde, henüz herhangi bir hedef seçilmemiş olduğu ve uçak bileti alınmadığı belirtildi. Saldırıyı düzenlemesi nbsp; öngörülen kişiyle ilgili herhangi bir bilgi de verilmedi. FBI'ın yazılı açıklamasında, "Ülke dışındaki güvenlik ve istihbarat ortaklarımızla yapılan yakın işbirliği sonucu, terör saldırısı düzenlemek için kullanılması planlanan bir bomba ele geçirildi" denildi. FBI, ele geçirilen bomba düzeneğinin, daha önce Arap Yarımadası'ndaki El Kaide Örgütü tarafından kullanılanlara çok benzediğini kaydetti.Beyaz Saray Sözcüsü Caitlin Hayden ABD Başkanı Barack Obama'nın saldırı girişiminden geçen ay haberdar edildiğini belirtti.Ancak bomba düzeneğinin, üç yıl önce Amsterdam-Detroit seferini yapan uçakta, başarısız bir saldırı girişiminde bulunan Ömer Faruk Abdülmüttalip'te ele geçene çok benzediği belirtiliyor. Bomba düzeneğinde sanayi tipi güçlü patlayıcılar bulunduğu ve havaalanı güvenliğini aşabilmesi için metal aksam kullanılmadığı nbsp;kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...