HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

44 mültecinin bindiği bot patladı

Kaynak: İHA
44 mültecinin bindiği bot patladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren ve umut tacirleri tarafından yasadışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına gitmek amacıyla bindirildikleri şişme botları batan 44 mülteciyi boğulmaktan Türk Sahil Güvenliği kurtardı.

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren ve umut tacirleri tarafından yasadışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına gitmek amacıyla bindirildikleri şişme botları batan 44 mülteciyi boğulmaktan Türk Sahil Güvenliği kurtardı. İnsan tacirleri tarafından yüklü miktarda para alınarak Türkiye'ye yasa dışı yolla sokulan 44 mülteci, Yunanistan'ın Sisam adasına gitmek amacıyla sabaha karşı Kuşadası kıyılarından şişme bot ile Ege Denizi'ne açıldı. Ancak şişme bot 44 mültecinin ağırlığını kaldıramadı ve dalgaların etkisiyle bir süre sonra patladı. Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı açıklarında batmaya başlayan botu bölgede devriye gezen Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri fark ederek olay yerine gitti. nbsp;
Eritre, Filistin ve Afganistan uyruklu 33 erkek, 5 kadın ve 6 çocuktan oluşan 44 kişilik mülteci denizde boğulmak üzereyken 311 numaralı Türk Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı. Mültecilerin, Kuşadası Jandarma Komutanlığı tarafından ifadesi alındıktan sonra sınır dışı işlemleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...