Sağırlı büyük bir gazetecilik başarısına imza attı

Sağırlı büyük bir gazetecilik başarısına imza attı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Platformu programına konuk olan İnternethaber.com'un kurucusu ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, Burma'da budistlerin toplu katliam uyguladığı Müslümanların trajedisini dünya kamuoyuna duyuran ilk Türk gazeteci olan muhabirimiz Osman Sağırlı'nın büyük bir gazetecilik başarısına imza attığını söyledi. Özışık, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gerçek bir gazetecilik yapan Osman Sağırlı'yı kesinlikle ödüllendirmeli" dedi.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye Platformu programının bu haftaki konuğu İnternethaber.com'un kurucusu ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık'tı. Günlerdir Suriye hattındaki gelişmeleri izleyen Adem Demir ve Burma'da nbsp;budistlerin toplu katliam uyguladığı Müslümanların trajedisini dünya kamuoyuna duyuran ilk Türk gazeteci Osman Sağırlı'ya canlı bağlantılar da yapılan programda, söz medya etiğine geldi. nbsp;

##tgvideo## nbsp;


Nuh Albayrak, Türkiye Gazetesi muhabirlerinin büyük riskler alarak ve emek harcayarak yaptıkları bu haberlerin birçok internet sitesinde kaynak gösterilmeden yayınlandığı şikayetini dile getirdi. İnternet medyasındaki problemi göstermesi açısından ilginç bir örnek de veren Albayrak, "Bizim bir arkadaşımızın haberi, bir gazetenin internet sitesinde Türkiye Gazetesi kaynak gösterilerek yayınlandı. Sonra bir başka nbsp;internet sitesi, aynı haberi o internet sitesini kaynak göstererek yayınladı. Bunlar o habere emek veren arkadaşlarımızı kahrediyor" dedi.

HABERİ BİREBİR KOPYALAYANI İŞTEN ÇIKARIYORUZ
İnternet Medyası Derneği Başkanı Özışık ise, bunun utanç verici bir durum olduğunu, benzer şikayetlerle çok sık karşılaştıklarını anlattı. İnternet Medyası Yasası için çalışmalar yürütüldüğüne işaret eden Özışık, dernek olarak bu kanunu desteklediklerini ancak birilerinin kasıtlı olarak 'karşıymış' gibi göstermeye çalıştığını belirtti. Özışık, sözlerine şöyle devam etti: "Gazeteler, internet medyası yasasına karşı lobi başlatmışlar, dediler. Birkaç genel yayın yönetmenini aradım, aslında fikirlerimizin örtüştüğünü gördüm. Bir grup arkadaşımız, İnternet Medyası Derneği'ne alternatif bir dernek oluşturdu. Yapılan lobi, bu arkadaşların Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın önüne koydukları bir karşı görüş. Diyorlar ki, 'Alıntı yapılabilmelidir. Kamuya malolmuş bir şeydir.' Biz buna karşı çıkıyoruz. Bizim derneğimizle ilgisi yok." Kendi haber sitelerinde başka kaynaktan aldıkları haberlerde sadece muhabirin ismini değil, o kurumun internet sitesindeki haberin linkini de verdiklerini kaydeden Özışık, "Haberi birebir kopyalayan, o haberi haberleştirmeyen arkadaşları işten çıkarıyoruz" diye konuştu.

TGC, OSMAN SAĞIRLI'YI ÖDÜLLENDİRMELİ
Programa Bangladeş'ten telefonla canlı bağlanan Türkiye Gazetesi muhabiri Osman Sağırlı'yı tebrik eden Özışık, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gerçek bir gazetecilik yapan Osman Sağırlı'yı kesinlikle ödüllendirmeli" dedi. Kendisinin de mesleğe Türkiye Gazetesi'nde başladığını anlatan Özışık, nbsp;memleketi Kars'ta gazeteciliğe ilk adımı attığı yıllardaki şu anısını paylaştı: "İş aradığım yıllarda Kars'ta bir eğlence programına gitmiştim. Sait isimli bir arkadaşım en öndeki masada oturuyordu. Masanın önünde de 'basın' yazıyordu. 'Bu nedir? Ben buraya oturamaz mıyım?' diye sordum. 'Biz gazeteciyiz, sen burada otumazsın' dedi. Daha sonra bir sınav için gittiğim Erzurum'da dolaşırken bir dükkanın camında "Gazeteci olmak isteyenler..." diye başlayan bir ilan vardı. İçeri girdim. Orası Türkiye Gazetesi'nin bürosuydu. Beni Kars'ta görevlendirdiler. Hem gazete dağıtıcılığı, hem de muhabirlik yapıyordum. Böylelikle artık Sait'in de masasında oturabiliyordum.

İSTANBUL'A GELİŞ HİKAYESİ
Hadi Özışık, İstanbul'a nasıl geldiğini de şöyle anlattı: "Bir gün Enver Ören ağabeye bir mektup yazdım. Bana 'Allah işini rastgetirsin' diye cevap yazdılar ve zarfta 50 TL gönderdiler. Ayrıca 'Atla İstanbul'a gel' demişlerdi. Ben İstanbul'a böyle geldim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...