Birisi enerji, diğeri tablete yatırım yapacak

- Güncelleme:
Birisi enerji, diğeri tablete yatırım yapacak

Ekonomi Haberleri

Çinli yazılım ve teknoloji firması Feixun 40 milyon dolar, Avrupa, Amerika ve Asya Pasifik'te faaliyet gösteren enerji şirketi RES de 175 milyon dolar ile yatırıma geldi

nbsp;İki yabancı şirket, aynı gün Türkiye'de yatırım yapacağını açıkladı. Bunlardan ilki, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik'te faaliyet gösteren enerji üreticisi RES Grubu'na bağlı şirketlerden RES Anatolia... Şirket, Samsun'un Havza ilçesinde 48 Megavatlık bir rüzgâr santralinin lisansını aldı. 2014'ün ilk yarısında santralin inşaatı başlayacak, 2016 yılında da üretim başlayacak. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içerisinde portföyünü her yıl 50-100 MW arasında büyütecek. RES Mediterranean CEO'su Jean-Marc Armitano, istikrarlı büyüyen Türkiye'de uzun vadeli yatırım için geldiklerini belirterek, santral projesinde yatırımın 175.5 milyon dolara ulaşacağını ifade etti. Türkiye'de pazarlama ve yatırım faaliyetlerini sürdürmek için bu yıl nisan ayında Firstech şirketini kuran Çinli Feixun Communication Uluslararası Stratejiler Başkan Yardımcısı Alp Altun, Türkiye'ye Phicomm markası ile girerek?ilk etapta 40 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, FATİH Projesiyle de ilgilendiklerini belirterek, 4 ve 6. bölgeleri düşündüklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...