Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye geliyor

Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye geliyor

Politika Haberleri

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye geçeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. AK Parti'den teklif gelmediğini söyleyen Kurtulmuş, "Teklif gelirse düşünür müsünüz?" sorusunu ise, "Olmayan birşey hakkında konuşacak değilim" şeklinde yanıtladı. Süleyman Soylu ise, "Bizim dışımızda gerçekleşen bir değerlendirme" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , iki büyük transfere hazırlanıyor. Erdoğan, pazartesi akşamı yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Partili olabileceğini söyledi ve konuyu tartışmaya açtı. Bazı MYK üyeleri, "Niye şimdi, önceden niye gelmedi?" gibi tepkiler gösterse de çoğunluk olumlu görüş bildirdi.

ERDOĞAN'DAN SONRA GENEL BAŞKAN
Radikal gazetesinden Ömer Şahin'in haberine göre; Erdoğan'ın Kurtulmuş ve Soylu ile birlikte partisinin büyük kongresinde gövde gösterisi yapması bekleniyor. Katılımın gerçekleşmesi durumunda partisiyle beraber AK Parti 'ye geçecek olan Kurtulmuş'un parti yönetiminde görev alması bekleniyor. Kurtulmuş'un adı Erdoğan sonrası muhtemel genel başkan adayları arasında da geçiyor.

KURTULMUŞ ERBAKAN'I TERCİH ETMİŞTİ
Erdoğan'ın Kurtulmuş'a 2007 seçimleri öncesi milletvekilliği teklif ettiği biliniyor. Erdoğan gibi Kurtulmuş da 'Milli Görüş' hareketinden yetişen bir isim. Kurtulmuş, Erdoğan - Gül ve Arınç'ın başını çektiği yenilikçi hareket yerine Necmettin Erbakan'ı tercih etmişti. SP'ye genel başkan olan Kurtulmuş da bir süre sonra Erbakan'la bağlarını kopardı ve HAS Parti'yi kurdu.

SOYLU'NUN ADAYLIĞI GÜNDEME GELMİŞTİ
12 Eylül referandumuna aktif destek vererek tek başına parti gibi çalışan Soylu'nun da son seçimlerde AK Parti'den adaylığı gündeme gelmişti.

KURTULMUŞ: AK PARTİ'DEN TEKLİF GELMEDİ
Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "AK Parti'den bir teklif gelmedi. İddiaları gazetelerden öğrendim" dedi. nbsp;Ankara'da bulunan Numan Kurtulmuş, gazetelerde çıkan AK Parti'ye geçeceği iddiaları ile ilgili soruları şöyle yanıtladı: "Bugün bende sabah gazetelerden okudum. AK Parti'nin içinde konuşulmuş bir konu. Bize intikal etmiş olan bir şey yok" nbsp;Kurtulmuş, "Teklif gelirse düşünür müsünüz?" sorusunu ise "Olmayan birşey hakkında konuşacak değilim" şeklinde yanıtladı.

SÜLEYMAN SOYLU: nbsp;BİZİM DIŞIMIZDA GERÇEKLEŞEN BİR DEĞERLENDİRME
Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu ise, AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddiaları basında gördüğünü belirterek, "Bizim dışımızda gerçekleşen bir değerlendirme" dedi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...