HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"500 PKK'lı iki ilçeye saldırı hazırlığında"

Kaynak:
- Güncelleme:
"500 PKK'lı iki ilçeye saldırı hazırlığında"

GÜNDEM Haberleri  / 

İstihbarat kaynaklarına göre PKK, Hakkari kırsalında yeni eylemlere hazırlanıyor. İstihbarat, terör olaylarının odağındaki iki ilçeyi uyardı.

8 şehidin ardından Şemdinli'de en az 300, Çukurca 'da da 200 PKK'lı eylem hazırlığı içinde. Teröristler, daha büyük bir saldırı için örgütün üst yönetiminden talimat bekliyor.
Dağlıca saldırı sonrası teröristlerin sanılanın aksine sınıra doğru değil, iç bölgelere doğru kaçtıkları öğrenildi. Özellikle de Şemdinli ve Çukurca'da yapılması planlanan eylemlere katılmak üzere teröristlerin böyle bir kaçış güzergahı izlediklerine dikkat çekiliyor. Bu tür eylemlere katılmak için 500 civarında teröristin bölgede olduğu belirtiliyor Önceki gün Derecik İç Güvenlik Taburu ile Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırılara kalabalık bir PKK'lı grubunun katıldığı ortaya çıktı. Taburun bulunduğu bölgeye göre daha içeride olan Yeşiltaş Karakolu'na saldıran teröristlerin, doçka ve havan gibi ağır silahları, Irak'taki kamplarından daha önceden katırlarla getirip bölgede gizledikleri değerlendiriliyor. Asıl hedef olarak Yeşiltaş Karakolu'nu seçen teröristlerin, buraya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Derecik İç Güvenlik Taburu'nun koruma üs bölgelerine eşzamanlı saldırıp hedef şaşırtarak takviye birliklerin gelmesini geciktirmeyi planladıkları belirtildi. (Kaynak: Zaman)

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...