HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Nihayet açılış tarihi belli oldu

Kaynak:
- Güncelleme:
Nihayet açılış tarihi belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / 

Günde 1,5 milyon yolcu kapasitesi olan Kadıköy-Kartal metro hattı 1,6 milyar liraya mal oldu. Metro ile Kadıköy-Kartal arası 29 dakikaya inerken yolcu yoğunluğuna göre 1-1,5 dakikada bir sefer yapılabilecek. Ramazan Bayramı'nda yolcu taşımaya başlayacak olan hatta son deneme seferleri yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kadıköy-Kartal metro hattının temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2005'te attı. Ramazan Bayramı'nda yolcu taşımaya başlayacak olan hatta son deneme seferleri yapılıyor. 8 aydır devam eden deneme seferlerinde akıllı vagonların hat ile yüzde yüz uyumu sağlandı. Kadıköy-Kartal metrosu ile birlikte İstanbul'daki mevcut raylı sistem uzunluğu 81 kilometreden 103 kilometreye yükseldi. 80 kilometre hızla çalışma kapasitesine sahip 120 vagon kullanılacak. Hatta çalışacak vagonlar, sürücüsüz kullanım özelliğine sahip. Geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, merkezdeki bir operatör vasıtasıyla yapılacak. Vagonlar arasında geçiş sağlayan yollar mevcut. Böylece yolcular diğer vagonlara rahatlıkla geçebilecek. Aracın dışında hangi yöne gittiğini gösteren dijital göstergeler yer alacak. Vagon içinde kapı üstlerinde aracın hangi istasyona doğru gittiğini, hangi istasyonları geride bıraktığını, hattan aldığı on-line bilgi ile yolculara farklı ışıklarla gösteren 'Dinamik Yol Haritası' bulunacak. Ayrıca bu yol haritası üzerinde diğer ulaşım sistemlerine aktarma noktaları gösterilecek.

Kadıköy-Kartal metro hattı Ayrı-lıkçeşme'de Marmaray ile, Ünalan istasyonunda Uzunçayır Kavşağı'ndaki metrobüs durağıyla, Kadıköy'de tüm deniz ve otobüs hatlarıyla, Kaynarca istasyonunda ise yapımı planlanan metro bağlantısı ile Sabiha Gökçen'e aktarma yapılacak. Kartal'dan metroya binen bir yolcu Kadıköy'e 29, Üsküdar'a 35, Yenikapı'ya 47, Taksim'e 55, Otogar'a 66, Hacıosman'a 79, Atatürk Havalimanı'na 79, Olimpiyat Stadı'na ise 89 dakikada ulaşabilecek. 22 kilometre uzunluğundaki hattaki 16 istasyon ise şöyle: Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık, Kartal. nbsp;(Zaman)


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...