1 metreye kadar zıplıyor, akrep bile avlayabiliyor: Adıyaman’da ‘sarıkız’ örümceği paniği

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
1 metreye kadar zıplıyor, akrep bile avlayabiliyor: Adıyaman’da ‘sarıkız’ örümceği paniği

YAŞAM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Halk arasında 'sarıkız' olarak bilenen ve haziran ayından itibaren görülen örümcek türü, vatandaşları tedirgin etti. 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen sarıkız örümceği, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi çocuk oyun parkında görüldü.

Gölbaşı Kurugeçit Mahallesinde bulunan çocuk oyun parkında sarıkız örümceği görüldü. Parkta oynayan çocukların aileleri tarafından fark edilen sarıkız örümceği herhangi bir zarar vermeden vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirildi.

GÜÇLÜ ZEHRE SAHİP

1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen sarıkız örümceği güçlü zehre sahip olan örümcekler arasında yer alıyor. Herhangi bir sarıkız örümceği ısırılması vakasında doktora başvurulması öneriliyor.

BAŞ DÖNMESİ VE KUSMA GİBİ BELİRTİLERE DİKKAT!

Zehir etkileri yüksek olan örümcek ısırıklarında, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma, ısırılan bölgede yanma ve uyuşukluk, halsizlik gibi semptomlar görülebildiği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.


Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
selman biricik19 Mart 2024 06:46

peki İstanbuul da görurdü mü

Sonraki Haber Yükleniyor...