Muayenehanesi olanlar devam, yenisine izin yok

Muayenehanesi olanlar devam, yenisine izin yok

YAŞAM Haberleri

Muayenehanesi bulunan veya özelde çalışanlar, yeni kanuni düzenleme yapılıncaya kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Ancak yenisine izin verilmeyecek.

Anayasa Mahkemesi'nin, "Tam Gün Yasası'nın tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan'a kadar kapatılmasını'' öngören hükümlerin yürürlüğünü durdurmasının ardından, Sağlık Bakanlığı yeni düzenlemeye gitti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun'un yayınladığı genelgeye göre; Halihazırda muayenehanesi bulunan veya özel sağlık kuruluşlarında çalışanlar, "Anayasa Mahkemesince esas hakkında karar verilinceye" veya "yeni bir kanuni düzenleme yapılıncaya" kadar faaliyetlerine aynı şekilde devam edebilecek. Torba Yasayla getirilen "Tam Gün" düzenlemesinin diğer hükümleri yürürlükte bulunduğundan ve söz konusu Anayasa Mahkemesi kararı "yeni serbest meslek faaliyetinde bulunmak veya özel sağlık kuruluşlarında çalışmak isteyenlere bu yolu açmadığından"; muayenehane açmak isteyenlere izin verilmeyecek, özel hastanelerde çalışmaya ise yürürlükteki "Tam Gün Yasası"na göre izin verilebilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...