Aydın'da çocuklara bilet satışı yasaklandı

/ Kaynak: AA
Aydın'da çocuklara bilet satışı yasaklandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Aydın Valiliği çocuklara, ailesi veya kaldığı kurumun bilgisi dışında kara, deniz, hava ve raylı ulaşım araçları için bilet satışını yasakladı.

Valiliğin "Çocuklara Şehirlerarası Yolcu Bilet Satışı Yapılabilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararı"na göre, 18 yaşından küçüklere bilet satışının belirlenen esaslara göre yapılabileceği belirtildi. Alınan karar tüm kara, deniz, hava ve raylı ulaşım araçlarının ana bayileri, acenteleri ile bilet satışı yapan birimlerine yazıyla bildirildi.Yazıda; kararın, ailesinin ve kurumunun bilgisi dışında evden ve yurttan kaçan veya kayıp olan çocukların başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk vakalarının engellenmesi amacıyla alındığı kaydedildi.
Kararda, şu ifadelere yer verildi:
"18 yaşından küçüklere kara, deniz, hava ve raylı tüm ulaşım araçlarında, ana bayileri ve acenteleri ve bilet satışı yapılan bağlı birimlerinde, bilet satışı yapılamaz. 18 yaşından küçükler, seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilir, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır. Çocuk öğrenci olduğu için seyahat edeceğini söylüyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat edebiliyorsa ailesi ile irtibata geçilmesine gerek yoktur. 18 yaşından küçükler yalnız başına bilet talep ettiklerinde velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığı tespit edilmesi halinde derhal kolluk görevlilerine çocukla ilgili bilgi verilir."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...