Edirne'de 19 Suriye'li yakalandı

/ Kaynak: DHA
Edirne'de 19 Suriye'li yakalandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Edirne'de kaçak yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 19 Suriyeli kaçak, bulundukları araçtan şüphelenenlerin ihbarı üzerine yakalandı.

Talatpaşa Mahallesi'nde 22 AY 407 plakalı minibüs içerisinde çok sayıda kişi olduğunu görenler şüphelenerek polis ekipleri ihbarda bulundu. Takibe alınan araç, polisten kaçmak istediği sırada Kaleiçi Dar'ül Hadis Caddesi'nde durduruldu. Minibüs içerisinde 19 Suriyeli kaçak olduğu belirlenirken, kaçaklar arasındaki S.İ.'nin de araç sürücüsü olduğu ve minibüsü kiraladığı belirlendi.
Edirne Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Suriyeli kaçaklar IŞİD militanlarının yaşadıkları Kamışlı bölgesine havan saldırıları düzenlediği ve bu nedenle ülkelerinden kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürülen kaçaklar işlemlerinin ardından Tunca Geri Gönderme Merkezi'ne yerleştirildi. Polisin soruşturmayı sürdürüyo.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...