Havalimanında 30 kilo altınla yakalandı, bakın nerede saklamış!

Havalimanında 30 kilo altınla yakalandı, bakın nerede saklamış!

YAŞAM Haberleri

Gümrük Muhafaza ekipleri; S.T.'nin Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik kamera görüntülerini de elde etti.

Görüntülerde S.T. kargo bandı başında valizini beklerken yeleğini giyiyor, valizini aldıktan sonra tuvalete gidip, bir süre bekledikten sonra da gümrüklü salondan çıkıyor. Bu sırada gümrük memurlarının kontrol yapıp yapmadığını gözetliyor. İtalya Bologna'dan İstanbul'a getirdiği 30 kilogram altını ceketinin gizli bölmelerinde yurda sokmaya çalışan S.T.'ye kaçakçılık suçundan işlem yapıldı. Habertürk Gazetesi; S.T.'nin 2 milyon 700 bin TL'lik altın dolu ceketinin görüntülerine ulaştı. nbsp;İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kuyumcu S.T.'nin 15 gün aralıklarla İtalya'ya gidip gelmesini risk analizi kapsamında şüpheli buldu. S.T., İtalya'nın Bologna şehrinden dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda takibe alındı. Valizini alıp tuvalete yönelen S.T., "Gümrüğe tabi eşyam yoktur" anlamına gelen 'Yeşil Hat'tı geçti. Gümrük Muhafaza ekipleri ise S.T.'yi durdurup valizinde arama yaptı. Valizde herhangi bir kaçak ürüne rastlanmadı. Bu sırada S.T.'nin rahat hareket edemediği gözlendi. Bunun üzerine S.T.'ye üst araması yapıldı.
Havalimanında 30 kilo altınla yakalandı, bakın nerede saklamış!

Ceket altına giydiği ve özel olarak tasarlanan yeleğin ceplerinde 6 külçe ve 2 plaka halinde, piyasa değeri 2 milyon 700 bin TL olan toplam 30 kilogram saf altın bulundu. Zanlının yasal yollardan 30 kilogram altın getirmesi durumunda 160 bin TL'lik KKDF fonu altında vergi vermesi gerektiği tespit edildi. S.T. hakkında 5607 sayılı "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla işlem yapıldı.
(Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...