Muş'ta kan davası barışla sonuçlandı

Muş'ta kan davası barışla sonuçlandı

YAŞAM Haberleri

Bulanık ilçesinde Sönmez ve Alp aileleri arasında 15 yıldır devam eden kan davası barışla sonuçlandı.

Oğlakkaya köyünde yaşayan iki aile arasında 2000 yılında çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının sona erdirilmesi için barış yemeği düzenlendi.

Yemeğe Sönmez ve Alp aileleri, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderioğlu, HDP nbsp; Muş Milletvekili Demir Çelik, HDPMuş milletvekili adayı Ahmet Yıldırım, Erciş, Bulanık ve Bitlis belediyelerinin temsilcileri, DBP Bitlis İl Eş Başkanı Ender Baran, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan yemekte konuşan Zenderioğlu, bir musibetin bin nasihatten iyi olduğunu belirterek, barışta emeği geçenlere teşekkür etti.

Barışın Türkiye'ye hakim olmasını dileyen Zenderioğlu, "Bizler artık bir arada olmalı, bir olmalıyız. İnşallah bundan sonra Kürtler arasında bu tür kavgalar, bu tür ölümler olmayacaktır. İnşallah bugün bu iki aile arasında olan barış, bu örnek davranış, barışın bu güzel ruhu tüm ülkeye yayılacaktır. İnşallah sonuna kadar birlikteliğimiz, beraberliğimiz devam eder" ifadesini kullandı.

Çelik de kin ve nefret yerine dostluk, barış, kardeşlik, ortaklaşma ve paylaşmanın olması gerektiğini kaydederek, "Ortaklaşmak ve birlikte yaşam, hem İslam dinimiz hem de vicdan sahibi insanlar olmamızdan kaynaklı yapılması gerekendir" dedi.

Barış Komitesi'nin sözcüsü Mele Kemal Temel de iki aile arasındaki husumeti sonlandırmak için girişimde bulunduklarını anlatarak, barışı esas alan iki aileye teşekkür etti.

Yemeğin sonunda iki ailenin fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçtikten sonra el sıkışarak barıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...