Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türklerden Adalara çıkarma

Türklerden Adalara çıkarma

YAŞAM Haberleri

Ekonomik kriz içindeki Yunanistan turizmi, bu zor günlerde Türk turistler sayesinde soluk aldı.

Balıkesir'in Edremit Körfezi ilçeleri başta olmak üzere İzmir ve İstanbul'dan yola çıkanlar, bayramda Yunanistan'ın Ege adalarına akın etti. Yoğun talep nedeniyle Ayvalık- Midilli arasına ek seferler kondu. Gidiş-Dönüş 25 avroluk turlar için Ayvalık gümrük kapısı önünde uzun kuyruklar oluştu. Ayvalık'tan ortalama 1 saat 15 dakika süren feribot yolculuğunun ardından Midilli'ye ulaşan Türk kafileler; Midilli'nin sahil kesimindeki yer alan Thermi, Montamado, Molivos, Petra ve Kalloni yerleşim birimlerini gezdi. Merkezdeki Osmanlı döneminden kalma cami nbsp;ve tarihî eserleri gezdi., ballı yoğurt ile İzmir lokmasının tadına baktı.

YEŞİL?YOL, 2 MİLYON?TURİST VE 5 MİLYAR DOLAR?GETİRECEK
Yeşil Yol Projesi'nin hazırlandığı dönemde TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan Nusret Bayraktar, "Yeşil yolla ilgili proje tamamlanırsa yaklaşık 1.5 milyar dolarlık harcama karşılığında, yılda 2 milyon turistin gelip geçeceği bu yollarda bırakacağı döviz, yaklaşık 5 milyar dolar. Körfez ülkelerden gelen turistlerin bölgemize ilgisi arttı. Farklı şehirlere giden hemşehrilerimiz de havaalanı, yol ve imkân istiyor. Bu projeler hayatı kolaylaştırdığı gibi bölgemizdeki iş ve istihdamı geliştirecek" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...