Benim kızın neyi eksik?

Benim kızın neyi eksik?

YAŞAM Haberleri

Akpolat, düğün öncesi anne ve babaları uyararak, "Kızınızı emanet edeceğiniz kişiyi kredi faizine mecbur etmek iyi bir başlangıç olmaz" dedi

Damla Peker ANKARA
Diyanet İşleri Başkanlığı, "Aile Dergisi" üzerinden yeni evlenecek çiftlere önemli uyarılarda bulundu. Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, "Düğünümüz var. Ama nasıl?" başlıklı yazısında İslam usullerine göre evliliklerin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Akpolat, "Sevgili Peygamberimiz, evliliklerin şenlik havasında ve sevinçle yapılmasını istemiştir. Düğünleri haramlara düşmemek şartıyla düzenleme işini Müslümanların örf ve âdetlerine, içinde bulundukları şartlara bırakmıştır" dedi. İslam'ın yeni kurulacak yuva için de gereksiz harcama yapılmasını yasakladığını vurgulayan Akpolat, gereğinden fazla yapılan harcamaların daha başlangıçta mutluluğu zedeleyeceğini açıkladı. Peygamberimizin nikâh ve düğün esnasında israf ve gösterişten kaçınılmasını tavsiye ettiğinin altını çizen Akpolat, "Benim kızımın neyi eksik, diyen ebeveynin, çok sevdikleri kızlarına kötülük yaptıklarının farkına varmaları gerekir. Kızlarını emanet edecekleri kişiyi kredi faizine mecbur etmek, yeni kurulacak yuva için iyi bir başlangıç olamaz" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...