Küçükçekmece'de 4 katlı bina boşaltıldı

Küçükçekmece'de 4 katlı bina boşaltıldı

YAŞAM Haberleri

Küçükçekmece'de devam eden bir inşaatta toprak kayması sonucu panik yaşayan çevre binalardaki oturan apartman sakinleri binalarını boşalttı.

Küçükçekmece, Cumhuriyet Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerinde temel halindeki bir inşaatta toprak kayması sesi duyan çevre sakinleri, panik halinde oturdukları apartmanları boşaltarak geceyi sokakta geçirdiler. İnşaata tepki gösteren bir şahıs ile mahalleli arasında arbede yaşandı. Bazı vatandaşlarda inşaat sahiplerine tepki gösterdi.
Olay yerine gelen zabıta ekipleri binalarda ve inşaatta incelemelerde bulundu. Polis ekipleri ise sokak girişlerine emniyet şeridi çekerek önlem aldı. Olayla ile ilgili gazetecilere açıklama yapan bina sakinlerinden Ahmet Dağtaş balkonda oturduğu sırada sesler duyduğunu ve dışarı çıktıklarını söyledi.
Yaklaşık 3 aydır bahsi geçen inşaatta toprak kaymalarının meydana geldiğini ve 4 binada da çatlakların oluştuğunu söyleyen Dağtaş, "Aşağı yukarı üç aydır burada bir çalışma var. Üç tane binanın altında hafriyat açılmıştır. Bu hafriyat neticesinde binalarda hasar meydana gelmiştir. Bu hasarın neticesinde de üç tane binada çatlak var" diye konuştu.
Dağtaş "Biz burada bunu gidermek için, komşularımıza ve kendimize yardımcı olabilmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Biz de bu gecenin karanlığında çoluk çocuk sokağa döküldük. Bina da yamukluk var. Camlarda çatlak var. Dükkanlarda kırık var" diye konuştu.
Olay yerine gelen polis, zabıta ve belediye ekipleri de incelemelerde bulunurken, vatandaşlar geceyi sokakta ve yakınlarının evlerinde geçirdi. Binalardaki ayrıntılı incelemenin gündüz saatlerinde yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...