İrlandalı'ya büyük destek

İrlandalı'ya büyük destek

YAŞAM Haberleri

Aksaray'da kendisine saldıran esnaf grubunu döven turistin Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Aksaray'da kendisine saldıran bir grup esnafı tek başına dövmesiyle sosyal medyada büyük destek alan İrlandalı turistin Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous olduğu ortaya çıktı. Aksaray'da kavganın yaşandığı sokak esnafı, dayak görüntülerine rağmen 'dayak yemediklerini' savundu.  
Aksaray Muratpaşa Sokak'ta 1 Ağustos günü yaşanan kavgaya ait video görüntüleri önceki akşam Show Tv'de yayımlandı.  Bir bakkalın kaldırımda duran su dolabını açarken suların devrilmesine neden olduğu görülen turiste, başta bakkalın sahibi olmak üzere sokak esnafının sopa, sandalye ve hatta tabelalarla saldırdığı görülüyordu. 
 
'Gelse yine yaparım'  
Olayın üstünden 20 günü aşkın süre geçtikten sonra ortaya çıkan görüntülerin ardından Muratpaşa Sokak esnafı yaşananları anlattı. Olayın başladığı Meydan Şarküteri'nin sahibi Şenol Palan (32) tartışmanın turistin 'Arapça küfürler etmesi' ile başladığını iddia etti. Kendisinin 'dayak yemediğini' öne süren Palan, olayı kendi cephesinden şöyle anlattı:  


'9 tane dişim kırıldı' 
“Olay günü bir kişi geldi, içki istedi. İçki satmadığımı söyledikten sonra bu kişi dükkândan çıkıp otele doğru yürüdü. Daha sonra ise aynı kişi yanında iki kişiyle birlikte tekrar dükkânımın önüne geldi. Boksör olduğu söylenen adam bilinçli bir şekilde su dolabını sıkı bir şekilde açıp suları yere devirip 'Bana da mı içki yok' diye bağırdı. Ardından da Arapça küfürler etti. Bunun üzerine ben de elime sopayı alıp çıkmak zorunda kaldım. Sesler yükselmeye başlayınca da esnaf arkadaşlarımız yardıma geldi. Olayda 15 değil, 5 kişi vardı. Onlar da 3 kişiydiler. Bu şekilde yine gelip saldırsalar yine sopamı alır çıkarım. Olaya müdahil olan ve sesler üzerine yardıma gelen Şeref arkadaşımızın iki dışı kırıldı.”
 
Seyyar satıcı olduğunu söyleyen Şeref isimli esnaf ise başta konuşmayı reddetti. Soyadını vermeyen Şeref adlı kişi daha sonra, “Konu ile ilgili bilgi almak istiyorsanız, dişlerimi yaptırın. 9 tane ana dişim kırıldı. Adam hem beni dövdü hem de tezgahımı dağıttı. Bir kanal 10 bin TL vereceğini söyledi, siz ne kadar vereceksiniz? Eğer parayı verirseniz konuşurum. İrlandalı geldi Aksaray esnafını yendi” dedi. 
Sokaktaki esnafın büyük bir bölümü olay günü orada olmadığını söyledi. Olayın sonuna denk geldiğini söyleyen bir başka esnaf Fatih Avcılar ise Aksaray esnafının turiste saldırmadığını savunarak “Benim karşıma çıkacaktı, o zaman görürdük Aksaray esnafı onu dövüyor mu, dövmüyor mu?” dedi.  
 
İRLANDALI BOKSÖR KONUŞTU:
'Keşke biraz erkek olsalar
Olay sonrası Show Haber'e konuşan turist Mohammed Fadel Dobbous, şunları söyledi: “Sadece yanlış adama bulaştılar, anlıyor musun? Bunun boksör olmakla bir ilgisi yok sadece antrenman. Sarhoş değildim, özür dilemeye çalıştım. Sopalarla üstüme saldırdılar. Dükkan sahibi misiniz kasap mı? Onlardan korkmadım. Ellerine ne geçtiyse saldırdılar. Biraz erkek olsalar keşke... Ellerini kullansalar daha adaletli olurdu. Boksör değilim sadece antrenman yapıyorum. Gerekmedikçe boks maçı yapmıyorum.”
 
İRLANDALI TURİST BUNLARI DEDİ
Yurtdışı basından destek yağdı 
Daily Mail'de olayın görüntüleriyle birlikte verilen haberde, turistin bir yumrukla yere serdiği saldırgana dikkat çekildi. Habere yorum yapan İngilizler, Türkiye'de esnafın tutumundan şikayetçi oldu. Bununla beraber, esnafın sadece yumruklarını kullanan adama sopa ve sandalyelerle saldırması da 'korkakça' bulundu. Independent gazetesinde de yer bulan haberde, olayın özellikle Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları üzerindeki etkisine yer verildi. Haberde, İrlandalı turistin, Gezi Parkı olayları esnasında yaşananlardan dolayı esnafa karşı kızgın olan Türk halkının büyük desteğini aldığı ifade edildi. Türk kullanıcıların sosyal medyada turiste eleştirilerden ziyade olumlu tepkiler vermesinin altı çizildi. 
Sosyal medya yorumları
'Dayakta bile dışa bağımlıyız!' 
Olayın görüntülerinin medyada yer almasının ardından İrlanda vatandaşı Kuveyt asıllı Mohammed Fadel Dobbous, sosyal medyada en çok konuşulan kişi oldu. İşte Dobbous hakkında atılan ilginç tweet'lerden bazıları:
-  loveisbluesky: I love uçan İrlandalı
-  Mevlanaidris: Aksaraylı bir esnafımız Kuveyt üzerinden İrlanda'ya doğru yola çıkmış :)
-  KuzuBoyz: Esnafa dayakta bile dışa bağımlıyız. İrlanda'dan, Kuveyt'ten dayak atan ithal ediyoruz. 
-  cheja: Ben her şekilde memnunum barbar esnaf dayak yediği için. İrlanda vatandaşı Kuveyt asıllı kardeşe hislerim zerre degişmedi.
-  nursumeyra: Kimlik belli oldu. İrlandalı Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous'muş. Bildiğin Muhammed Ali yahu. 
-  zaytungtv: Yarı finalde Aksaray esnafını deviren İrlandalı turist, Altın Kemer mücadelesi için bugün Kapalı Çarşı'da...
 
 MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...