Çin'in asırlara meydan okuyan tahta köprüleri

Çin'in asırlara meydan okuyan tahta köprüleri

YAŞAM Haberleri

Çin'de yeni yapılan binaların yıkılmasına sık sık rastlanılırken ülkenin güneybatısında yaklaşık bin yaşındaki tahta köprüler halen kullanımda. Fuijan ve Zhejiang eyaletlerinde nehirlere inşa edilen tahta köprüler, güzellikleri ve dayanıklılıklarıyla insanları şaşırtıyor.

nbsp;Çin'de yeni yapılan binaların yıkılmasına sık sık rastlanılırken ülkenin güneybatısında yaklaşık bin yaşındaki tahta köprüler halen kullanımda. Fuijan ve Zhejiang eyaletlerinde nehirlere inşa edilen tahta köprüler, güzellikleri ve dayanıklılıklarıyla insanları şaşırtıyor. Halen insanların hizmetinde olan tarihi nbsp;köprüler asırlara meydan okuyor. nbsp;100 kadar olduğu bildirilen tarihi tahta köprülerin 1127-1279 yılları arasında hüküm süren Güney Song Hanedanı döneminde yapıldığı kaydedildi. Tarihi köprüler, UNESCO'nun kültür mirası listesine de alındı. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...