Revaklar eski yerine

Revaklar  eski yerine

YAŞAM Haberleri

O zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi hükümetinden "tarihî emanetler yerine dikilecek" sözünü almıştı. Çalışmalar başladı...

OSMAN SAĞIRLI MEKKE

Suudi Arabistan Hükümeti, Kâbe'yi genişletme projesi kapsamında Osmanlı revaklarını sökmüş başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasının tepkisini toplamıştı. O dönem Başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili Suudlu yetkililerle görüşmüş ve Osmanlı emaneti revakların tekrar Kâbe'ye yerleştirilmesinin sözünü almıştı. Türkiye'den bölgeye giden bir ekip revakları özel olarak numaralandırıp sökmüştü. Temizlenen ve muhafaza edilen revakların 4 ay önce başlanan yerlerine monte işleminin yüzde 30'luk kısmı tamamlandı. Tavaf alanının genişletilmesi projesinde, revakların seviyesi, tavaf alanı ile aynı seviyeye indirilip, 27 metre kadar içeri taşınacak. Böylece hem tavaf alanı genişleyecek hem de tavaf alanında seviye farkı ortadan kalkacak. Osmanlı revakları yeniden kurma çalışmaları önümüzdeki yıl tamamlanarak gelecek hac döneminde eski ihtişamı ile Kâbe-i Muazzama'yı çevreleyecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...