Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Asr-ı Saadet'e yolculuk

'Asr-ı Saadet'e yolculuk

YAŞAM Haberleri

Mekke'de, teknolojinin mkânları kullanılarak hazırlanan görsellerle ziyaretçilerine "Asr-ı Saadet'e yolculuk" imkânı veren müzeye büyük ilgi gösteriliyor

Esselamü Aleyke Eyyühen Nebiyyü Müzesi, Hazreti Muhammed'in hayatının tüm yönlerini simülasyonlarla anlatarak, ziyaretçilerine "Asr-ı Saadet"e yolculuk imkânı tanıyor. Simülasyon gösterilerinden etkilenen ziyaretçiler ise zaman zaman gözyaşlarına hakim olamıyor. Asr-ı Saadet döneminde kullanılan çeşitli araç ve gereçlerin örneklerinin de sergilendiği müzede kurulan televizyon kanalında Hazreti Muhammed'in hayatı anlatılıyor. Müzenin kurucusu olan ve Hazreti Hüseyin'in soyundan geldiğini ifade eden Dr. Nasir Misfir Al Quariyşi Alzahrani, bütün mal varlığını müze için harcadığını belirterek, "Efendimiz için 500 kaside ve 4 bini aşkın beyit yazdım" dedi. Alzahrani, projenin bir hayır ve vakıf projesi olduğunu, aynı zamanda Türkiye'de de aynısını yapmayı hedeflediklerini anlattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...