HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avcılar'da kolonu patlayan bina boşaltılıyor!

Kaynak: DHA
Avcılar'da kolonu patlayan bina boşaltılıyor!

YAŞAM Haberleri  / DHA

İstanbul Avcılar'da 6 katlı 11 daireli bina, taşıyıcı kolonlardan birisinin büyük gürültü ile patlaması ardından boşaltıldı.

Binanın çökme tehlikesi bulunduğu belirlenince bitişiğindeki iki bina da kolonu patlayan binanın üzerine devrilebileceği endişesiyle boşatıldı. 3 binadaki 15 aile, Avcılar Belediyesi tarafından bir otele yerleştirildi. Avcılardaki Cihangir Mahallesi'nde bulunan Talatpaşa Caddesi Tuncay Sokak'taki 11 numaralı binada oturanlar bugün saat 17.00 sıralarında sarsıntı ile birlikte patlama sesi duydu. Bina sakinleri deprem olduğunu zannederek paniğe kapıldı. Ancak, çevrede bu sarsıntıyı hisseden kimse olmadığı anlaşılınca binada araştırma yapıldı. Sarsıntı ve sesin nedeni tespit edilemeyince Avcılar Belediyesi'nden yardım istendi. Avcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Köksal Koçhan, uzmanlarla birlikte binaya giderek inceleme yaparken bodrum katındaki binayı taşıyıcı ana kolonun patladığı belirlendi. Binanın tehlike oluşturduğu göz önüne alınarak kısa süre içerisinde tahliye edilmesi kararlaştırıldı İmar ve Şehircilik Müdürü Koçhan, şöyle dedi:
"Bina 1998 yılında yapılmış. 6 katlı. Her katında 2'şer üst katında ise 1 daire olmak üzere 11 daireli. 2 katının kaçak olduğu o tarihte tespit edilmiş. Ancak, yıkım işlemi uygulanmamış. Yarın detaylı risk değerlendirmesi yapılacak. Ana kolon patladığı için ilk tespitimize göre yıkılması gerek. Zeminde görünür bir tehlike yok. Kesin karar risk tespiti ardından verilecek. Eşyaları tahliye etmedik. Ancak, olası hırsızlık veya benzer duruma karşı önlemler alındı. Yanındaki iki binada oturanlar da olası yıkılma tehlikesine karşı hassasiyet gösterip binalarını boşalttı. İlk tespitte yıkılması gerek. Yarın detaylı risk bürosu ile anlaşıp değerlendirmesi yapılacak."
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, bunun üzerine Kaymakamlık ile görüşerek 3 binadaki ailelerin otele yerleştirilmesine karar verdi. Başkan Toprak, Avcılar Kaymakamlığı'nın özellikle yıkılma tehlikesi bulunan 11 daireli binadaki ailelere kira yardımı incelemesi tamamlanıncaya kadar konaklama ve her türlü destek verileceğini açıkladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Canan Mırık, boşaltılan üç binadaki 15 dairede oturan ailelerden toplam 35 kişiyi otobüsle Avcılar'daki bir otele yerleştirirken, diğer ailelerin yakınlarının yanına gittiğini söyledi.
Avcılar'da kolonu patlayan bina boşaltılıyor!

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...