Kurban bayramında kaçmıştı, bugün yakalandığı gibi kesildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kurban bayramında kaçmıştı, bugün yakalandığı gibi kesildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi Anzorey Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nda kaçan tosun, 2 ay sonra ormanlık alanda bulundu.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı arifesinde Afşin Anzorey Mahallesi'nden Hayrettin Akdağ ile Fehmettin Akdağ'ın kurbanlık olarak aldıkları tosun, kesim için araçtan indirilirken kaçtı. Tüm uğraşlara rağmen yakalanamayan kurbanlık tosun mahallede bulunan Tülüce ormanlık alanına kaçtı. Birkaç defa kovalanmasına rağmen yakalanamayan tosun, bölgenin Göksun Devlet Avlağı (av sahası) sınırlarında olması nedeniyle olayla ilgili Anzorey Mahalle Muhtarı tarafından Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Kesimhanede kesilirken kaçan ve yabanileşen tosun canlı olarak yakalanması imkansızlaşınca kurbanlığın vurulmasına karar verildi. Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde ve Anzorey Mahallesi Muhtarı Mahmut Alagöz'ün koordinatörlüğünde birkaç defa avcılar tarafından tosun vurulmak istense de gerekli olanak sağlanamadı. Bölgede orman çalışması yapan Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarının Muhtar Mahmut Alagöz'e tosunu gördükleri ve kendilerine saldırdığını bildirmeleri üzerine sabah erken saatte avcılar tekrar bir araya geldi. Kısa süreli bir takipten sonra kurbanlık tosun ayaklarından vurularak yakalandı ve kesimi gerçekleşti. Traktöre yüklenen tosun sahiplerince köye indirildi ve etleri pay edilerek köylülere dağıtıldı.
Kurban bayramında kaçmıştı, bugün yakalandığı gibi kesildi 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...