Mariyam yakayı ele verdi

Mariyam yakayı  ele verdi

YAŞAM Haberleri

Hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan Mariyam Khalimbekova, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde gözaltına alındı.

Hatay’da, 2010 yılında, “Çıkar amaçlı kurulan suç örgütüne yardım etmek”, “Suçu gizlemek”, “Delilleri yok etmek”, “Tasarlayarak adam öldürmek” ve “yağma” suçlarından yargılanan ve hakkında verilen müebbet hapis cezası Yargıtayca onanan Rus uyruklu Mariyam Khalimbekova, Konya’da merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesindeki evde yakalandı. Gözaltına alınan Khalimbekova, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İskenderun’da 2010’da iş adamı İzzettin Orhan’ın ortadan kaybolmasının ardından çalışma başlatan Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Orhan’ın ‘Omerta’ adlı çete tarafından öldürüldüğünü belirlemişti. Polis, bunun üzerine Omerta çetesine yönelik 2010 yılında İskenderun’da düzenlediği operasyonda Khalimbekova’yı gözaltına almış, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştu. Daha sonra müebbet hapse çarptırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Khalimbekova, önceki gün Sancak Mahallesindeki bir evde yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Rus kadın, adliyeye sevk edilirken, çıktığı hakim karşısında kesinleşmiş müebbet hapis cezası yüzüne okundu ve cezaevine gönderildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...