Ölen rektörün çalınan evi bakın nerede bulundu!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Ölen rektörün çalınan evi bakın nerede bulundu!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Kayseri’de, bir süre önce yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Cengiz Utaş’ın Kızıltepe mevkiindeki bağından vinçle kamyona yüklendikten sonra çalınan 5 tonluk konteyner evi polis 24 saat içinde buldu.

Ailesiyle birlikte oturduğu İstanbul’da 19 Ekim’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren, 2004-2008 yılları arasında Erciyes Üniversitesinde bir dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Cengiz Utaş’ın, Melikgazi ilçesi, Kızıltepe mahallesinde bulunan 3 bin metrekarelik üzüm ve meyve ağaçlarının bulunduğu bağın hemen girişindeki, bahçıvan ve bekçilik yapan İhsan Aksoy’un oturduğu 5 ton ağırlığında 50 metrekarelik konteyner ev, içindeki eşyalarla birlikte çalındı. Konteynerin elektrik ve su tesisatını kesen, üzerindeki çanak anteni atan kimliği belirsiz kişiler, beton zemin üzerine oturtulmuş konteynerin yanı sıra 1 tonluk plastik su deposunu da güpegündüz bir kamyona yükleyip götürdü.
Utaş Ailesi adına çalıntı konteyner için dün polise başvuran bahçıvan 66 yaşındaki İhsan Alsoy bulunmasını istedi. Alsoy, "Yıllardır Utaş ailesiyle birlikteyim. Rahmetli rektörün yıllar önce aldığı bağevinin girişindeki konteynerde eşimle kalıyorum. Kimliğini bilemediğim kişiler, bizim Talas ilçesinde bir yakınımızın yanına gitmemizi fırsat bilip, içinde önce içkili alem yapıp, kapı önünde mangal yakmışlar. Bir hafta sonra da ev olarak kullandığımız konteyner ile su deposunu vinçle kamyona yükleyip gitmişler. Güvenlik kuvvetlerine hırsızlık olayını bildirip, davacı oldum. İfademizi aldılar. Hırsızlık olayını öğrenen rahmetli rektörün yakınları da üzüldü."

24 SAATTE BULUNDU
Harekete geçen Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı konteyneri Melikgazi ilçesi Alpaslan Mahallesi Farabi Caddesi'nde yıkımına başlanan lojmanların bahçesinde buldu. Yapılan soruşturmada mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait lojmanlar ve arsasının satış ihalesi sonrası 5 firmanın çekiştiği ihaleyi alan inşaat firmasının yıkım işini bir taşerona verdiği, taşeronun da çalıntı konteyneri hırsızlıktan aranan A.B.Ç.’den 2 bin 400 liraya satın aldığı ortaya çıktı. 
Şüpheliye konteynerin çalıntı olduğunu bilmeden yardım ederek, inşaat alanına getirdikleri söne sürülen M.A.H., R.D. ve kardeşi K.D. gözaltına alındı. 

'ÇALINTI OLDUĞUNU BİLMİYORDUK'
Yardım ve yataklıktan ifadeleri alınan 3 zanlı, savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece salıverildi. Konteyner hırsızlığına adları karışan 3 zanlı ifadelerinde  "A.B.Ç, yıkım sahasında kullanılmak üzere kendisine ait bir konteyner olduğunu söyleyerek 2 bin 400 TL karşılığında sattı. Çalıntı olduğunu bilmiyorduk" dedi.
Polis, şüpheli A.B.Ç’yi yakalamak için harekete geçti. Çalıntı konteynerin bulunduğu, İstanbul'da oturan Utaş ailesine ve onlar adına müracaatta bulunan İhsan Aksoy'a bildirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...