Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sokak hayvanlarının yardımına belediye ekipleri koştu

Düzenleyen:
Sokak hayvanlarının yardımına belediye ekipleri koştu

YAŞAM Haberleri

Bursa’da yaban ve sokak hayvanları yoğun kar yağışına rağmen belediye ekiplerinin çalışmalarıyla aç kalmadı.

Bursa’daki kar yağışının ardından beyaza bürünen Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanların imdadına belediyeler yetişti. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaban ve sokak hayvanlarının aç kalmaması için yol kenarlarına ve bakım alanlarına yiyecek bıraktı. Kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekler kendilerine bırakılan yiyecekleri büyük bir afiyetle yedi. Kuşlar içinde belirli bölgelere yem bırakan ekipler, kulak küpesi bulunmayan köpekleri de toplayarak sahipsiz hayvanlar barınaklarına götürdü. 

Uzman veterinerler tarafından barınaklarda parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Belediye ekipleri yaptıkları açıklamalarda kar yağışının ilk gününden itibaren sokak hayvanlarının aç kalmaması için de ilçelerdeki belli bölgelere yem ve yiyecek bıraktıklarını açıkladı. Hayat kurtarmak deyince sadece insan hayatı değil elbette hayvanların hayatı da bizler için önemli diyen belediye çalışanları ayrıca her türlü aşısı ve bakımı yapılmış yavru ya da yetişkin hayvanları tamamen ücretsiz olarak sahiplenmek isteyen hayvanseverlerin belediyelerin veterinerlik işleri müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerini söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...