HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Antarktika'da 150 bin penguen öldü

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
Antarktika'da 150 bin penguen öldü
Penguen, Haber

YAŞAM Haberleri  / BBC Türkçe

Antarktika’da kolonilerinin yanında, Lüksemburg’dan daha büyük bir buz dağının koparak karaya oturması sonucu 150 bin kadar Adelie pengueninin öldüğü bildiriliyor.

Guardian gazetesinin haberine göre, Commonwealth Körfezi’nde Denison burnundaki penguen kolonisi, büyük bir su kütlesinin yakınlarında yaşıyordu. Ancak 2010’da 2900 kilometre kare büyüklüğündeki bir buz dağı yerinden koparak, körfezde sıkıştı ve penguenlerin denize çıkışını kapattı. Penguenler, beslenme alanları denize ulaşabilmek için 60 kilometrelik yolculuk yapmak zorunda kaldı. Ancak bu zorlu yolculuk hayvanların telef olmasına neden oldu. Avustralya New South Wales Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi’ne göre 2011’de kolonide 160 bin penguen vardı. Şimdiyse 10 bin kadar penguen kaldı. Uzmanlara göre, denizdeki buzulların kırılmaması ya da B09B adı verilen buz dağının yer değiştirmemesi halinde önümüzdeki 20 yıl içinde kalan penguenler de ölecek. Araştırmacılara göre buz dağı yaklaşık 20 yıldır hareket halindeydi. Kıyıya yakın hareket eden buz dağı, bir buzula çarptı ve sıkışıp kaldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...