Hacı adaylarına otomatik kayıt!

Düzenleyen:
Hacı adaylarına otomatik kayıt!

YAŞAM Haberleri

Kâbe’yi genişletme çalışmaları sebebiyle iki yıldır başvuru alınmayan hac için bu yılki kuralar yarın çekiliyor. Geçen yıllarda gidemeyenlerin kaydı otomatik yenilendi

Damla Peker ANKARA
Hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Suudi Arabistan’ın Kâbe’yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi sebebiyle iki yıldır başvuru alınmamasının ardından bu yıl hac için ilk başvurular alındı. Hacca gitmek isteyen vatandaşlar ön kayıtlarını veya kayıt yenileme işlemlerini, 18-27 Ocak tarihleri arasında bağlı bulundukları il ya da ilçe müftülüklerine ya da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sayfasından elektronik ortamda yaptırdı. 2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet tarafından otomatik olarak yapıldı. Böylece kayıtlar yenilenmiş oldu. Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacca gidecek adaylar, yarın (Çarşamba) Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda çekilecek hac kurasıyla belli olacak. Sistemin sıfırlanması ve çok katsayılı kura sistemi ile ismi çıkan adaylar hacca gidebilecek. Kurada 10 kere müracaat edenin ismi 100 kez çekilecek. Bir kez müracaat edenlerin bir kez ismi çekilecek. 5 kez müracaat edenlerin 25 kez ismi çekilecek. 
Kesin kayıtlar ise 7-18 Mart tarihleri arasında yapılacak. Kayıt yaptırmaya hak kazanan hacı adaylarının kesin kayıt belgeleri ile cep telefonlarına gelecek olan sms şifresi ile bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığından edinilen bilgiye göre bu yıl 59 bin 200 kişinin hac için kutsal topraklara gideceği öğrenildi.
 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...