Mülteciye Avrupa’da topyekûn işkence

Düzenleyen:
Mülteciye Avrupa’da topyekûn işkence

YAŞAM Haberleri

Türkiye’de sayıları 2.5 milyonu bulan Suriyeliye ev sahipliği yaparken, Avrupa ülkeleri bir avuç mülteciyi kendilerine çok görüyor.

Yunanistan’da, Kuzey Avrupa ülkelerine geçmek için Makedonya sınırı yakınlarındaki Eidomeni bölgesinde bekleyen sığınmacılar polisle çatıştı. Kampta bekleyişlerini sürdüren yaklaşık 300 sığınmacı, sınırın sadece Suriyeli ve Iraklı göçmenler için kısa bir süre açılacağı bilgisi üzerine, kamp çevresindeki barikatları yıkarak sınırdaki geçiş noktasına inşa edilen demir kapıya yöneldi. Sınırdaki polislere taş ve sopa fırlatan ve demir kapıyı yıkmayı başaran sığınmacılara Yunan ve Makedonya polisleri göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahale etti. Günde 300 göçmenin geçişine izin verilen Makedonya sınır kapısının dün sadece 50 kişi için açıldığı belirtildi. Yunan yetkililere göre, sayıları 25 bini aşan sığınmacılar için ülkede yeterli sayıda kamp bulunmuyor. Bu arada Yunanistan’ın Türkiye’den yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçen 308 mülteciyi bugün iade edeceği bildirildi. Yüzde 90’ını Faslılar’ın oluşturduğu mültecilerin, iki ülke arasındaki anlaşma kapsamında Türkiye’ye gönderileceği belirtildi. Yunan polisi, mültecilerin otobüslerle İpsala Sınır Kapısı’nda Türk makamlarına teslim edileceğini açıkladı. Öte yandan sadece 10 bin Suriyeli mültecinin barındığı Fransa’da bir kamp polis tarafından dağıtıldı. ‘Vahşi orman’ (Jungle) olarak bilinen sığınmacı kampı, 2 buldozer ve 20’ye yakın görevli tarafından yıkıldı. Bununla birlikte 30 polis aracının da olay çıkması ihtimaline karşı kampın yakınlarında beklediği aktarıldı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...