Osmaniye'de 10 hektar orman yandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Osmaniye'de 10 hektar orman yandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Osmaniye'de çıkan yangında 10 hektar ormanlık alan yanıp kül oldu.

Osmaniye merkeze bağlı Dereobası Köyü'nün Ürün Yaylası mevkiinde saat 03.00 sıralarından henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Orman İşletme Şefliği tarafından sevk edilen ekipler alevlere müdahale etti. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangını kontrol altına almakta zorlandı. Söndürme çalışmaları devam ederken saat 06.00 sıralarında yağmur yağmaya başladı. Yağmurun sayesinde kısa sürede kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Yangında 10 hektar ormanlık alan yanıp kül oldu.
Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, söndürme çalışmalarına Dörtyol, Kadirli, Ceyhan ve Karaisalı'ndan arazöz takviyesi ile destek alındığını belirterek, "17 arazöz ve 70 personel, 7 teknik eleman, 5 orman muhafaza memuru ve iş marinalarının katılımı ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Sabah başlayan yağmur sayesinde de kısa sürede söndürüldü" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...