Çaldıkları hayvanları adaklık kurban diye sattılar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çaldıkları hayvanları adaklık kurban diye sattılar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa’da jandarma tarafından yakalanan hayvan hırsızlarının çaldıkları hayvanları İstanbul’da adaklık kurban olarak sattıkları tespit edildi.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 25 Şubat 2016 günü S.G.’ye ait 22 adet küçükbaş hayvanın çalınması üzerine jandarma ekipleri olay ile alakalı tahkikat başlattı. Jandarma, şüphelilerin Marmara bölgesinde organize bir şekilde hayvan hırsızlığı yaptıklarını ve çaldıkları hayvanları İstanbul’a götürerek “Adaklık Kurban Satış Yeri” adı altında piyasaya sürdüklerini ortaya çıkardı. İstanbul Pendik’te bulunan ağıla yapılan operasyonda Orhangazi’den çalınan koyunların haricinde İstanbul ve Sakarya’dan çalınan 58 koyun olmak üzere toplam 84 adet küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Daha önceden de hayvan hırsızlığından 22 kaydı bulunan A.A. (41) ile uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçlarından sabıkası olan O.Ç. (23) isimli şüpheliler yakalanarak Orhangazi’de adli mercilere sevk edildi. Çalınan hayvanlar S.G.’ye, diğerleri ise müştekilere teslim edilmek üzere yed-i emin ile teslim edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...