Londra'nın Canary Wharf semtinde kebap restoranı zinciri olan Türk kebapçı Önder Şahan'ın yaptığı şiş kebabın fiyatı adeta duddak uçulatıyor.

BİR PORSİYON 4 BİN LİRA

Daily Mail'e haber olan Şahan'ın pişirdiği şiş kebaptan bir porsiyon yemek için kebapseverler tam 925 sterlin, yani yaklaşık 4 bin lira ödüyor.

"FİYAT HİÇ DE FAZLA DEĞİL"

Londra'nın en ünlü kebapçılarından biri olan ve kent genelinde toplam 15 kebap restoranı olan Önder Şahan, şiş kebabı için ödenen 4 bin TL'nin hiç de fazla olmadığını belirterek, "Daha iyisini yapana 1000 sterlin veririm" diyor.

İŞİN SIRRI MALZEMEDE

Canary Wharf'taki Hazev Restaurant'taki 4 bin TL'lik şiş kebabın niçin bu kadar ettiğine gelince.Şahan kebabında en iyi eti, en iyi sebzeleri ve 25 yıllık bir sirke kullandığını söylüyor. Buna göre, sirkenin 10 cl olan şişesi 785 lira (Terre Bormane).

163 LİRALIK ZEYTİN YAĞI

Kebap yapımında kullandığı zeytin yağının fiyatı ise 163 lira (La Vallee des Baux).

DÜNYANIN EN PAHALI ETİ

Ete gelince, Şahan kebaplarında dünyanın en pahalı etlerinden biri olarak bilinen Japon Wagyu sığırının etini ve yine pahalı bir mantar olan kuzugöbeği mantarını kullanıyor.