Eşine hediye almışsın siz boşanamazsınız!

Düzenleyen:
Eşine hediye almışsın siz boşanamazsınız!

YAŞAM Haberleri

Yargıtay, kocanın eşine hediyeler aldığı, birbirlerinin kusurlarını hoşgörüyle karşıladıkları gerekçesiyle yerel mahkemenin boşanma kararını bozdu.

Ebru Karatosun ANKARA
Yargıtay, ayrılmak isteyen bir çifti karısına hediye aldığı gerekçesiyle boşamadı. Olay 2010 yılında Kırşehir’de yaşandı. Sevda K. ve Sinan K. çifti karşılıklı boşanma davası açtı. Kırşehir Aile Mahkemesi’nde görülen davada eşinin kendisini birden çok kişiyle aldattığını, kendisini sosyal hayattan kısıtladığını anlatan Sevda K., “Daha sonra aramız düzeldi ve ikimizin de tayini Diyarbakır’a çıktı. Ancak aradan zaman geçtikten sonra dışarıyla irtibatımı neredeyse kopardı. Aynı evin içerisinde 3 aydır aile hayatımız yoktu. 2 çocuğumun velayetini ve 100 bin TL maddi ve manevi tazminat talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Sinan K. ise iddiaların asılsız olduğunu iddia ederek, “Sürekli internette zaman geçiyor ve uzun telefon görüşmeleri yapıyor. Huysuz davranışları sebebiyle hayatım çekilmez bir hâl aldı. Boşanmak istiyorum ve 30 bin TL maddi ve manevi tazminat istiyorum” dedi. Beyanları değerlendiren yerel mahkeme, boşanmalarına karar verdi, iki tarafa da tazminat ödenmemesine hükmetti. Tarafların temyiz talebini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, “Yaşanan olaylardan sonra tarafların tekrar birleşip evliliğe bir süre devam ettikleri, kocanın eşine hediyeler aldığı, bu şekilde tarafların birbirlerinin kusurlarını hoşgörüyle karşıladıkları gerekçesiyle boşanma davasının reddi gerekirdi” denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...