Cezaevi firarisi emekli binbaşı yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cezaevi firarisi emekli binbaşı yakalandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Ankara'da cezaevinden firar eden emekli binbaşı, yasa dışı yollarla Bulgaristan'a kaçmak isterken yakalandı

Ankara'da cezaevinden firar eden emekli binbaşı, yasa dışı yollarla Bulgaristan'a kaçmak isterken yakalandı. Alınan bilgiye göre, 1994 yılında Ankara'da binbaşı olarak görev yapan Ali Rıza Sertkaya, daha önceden aralarında husumet bulunan ağabeyini silahı ile vurarak yaraladı. Emekli olan ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" ile 11 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Sertkaya, 6 yıl çeşitli cezaevlerinde yattıktan sonra, cezasının geri kalanını tamamlamak üzere Kalecik Açık Cezaevi'ne gönderildi. Sertkaya, 15 Nisan Cuma günü izinli olarak ayrıldığı cezaevine bir daha dönmedi. Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri Bulgaristan'a sınır Demirköy ilçesine bağlı Sislioba köyünde durumundan şüphelendiği bir kişinin üzerinde arama yaptı.
Aramalarda, üzerinde ruhsatsız silah ve B.B. adına hazırlanmış sahte kimlik bulunan şüphelinin cezaevi firarisi olduğu tespit edildi.
Sertkaya, jandarmadaki ifadesinde bir gün İğneada beldesinde kaldığını ve Bulgaristan'a geçiş yapmak üzere görüştüğü B.Ö. ve M.D. ile anlaştığını ancak şahıslara güvenmeyerek Bulgaristan'a gitmediğini belirttiği öğrenildi.
Sertkaya, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.
Olayla ilgili B.Ö. ve M.D. ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...