Her pazar, sabah namazında buluşup ecdadı yâd ediyorlar

Düzenleyen:
Her pazar, sabah namazında buluşup ecdadı yâd ediyorlar

YAŞAM Haberleri

Osmanlı padişahlarından Orhan Gazi tarafından babası Osman Gazi anısına yaptırılan camide Bilecik Muradiye Vakfınca yürütülen “Sabah Namazına Şeyh Edebali Türbesine Bekleriz” etkinliği vatandaşlardan ilgi görüyor.

Her pazar sabah namazını bu camide kılan cemaat, namaz sonrası vakıf görevlilerinin dağıttığı çorbayı içip sohbet ediyor. Vakıf Başkanı Adnan Öztürk, Şeyh Edebali’nin ruhunu şad etmek ve sabah namazını beraberce kılarak dua etmek amacıyla etkinliği başlattıklarını söyledi. Cemaatin, namazdan sonra çorba ve çay içip sohbet ettiğini, birbirlerinin hâlini hatırını sorarak aralarındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeye çalıştığını belirten Öztürk, “Bu hizmetimiz yaklaşık 10 yıl önce rahmetli Kerem Dindar’in girişimleriyle başladı ve gelenek devam ediyor. Buradaki giderler de hayırsever vatandaşlarımız ve çevredeki esnafın maddi imkanları ölçüsünde verdiği desteklerle karşılanıyor” şeklinde konuştu. AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...