Evinde yasaklı hayvan besleyenler yandı

Düzenleyen:
Evinde yasaklı hayvan  besleyenler yandı

YAŞAM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yasaklı bitki ve hayvanları evde bulunduranlara, satışını yapanlara karşı teftişlerini sıklaştırdı.

Yapılan operasyonlarda yasaklı hayvanları evde besleyen ve satışını yapanlara geçen yıl yaklaşık 250 bin liralık ceza verildi. Operasyonlar çerçevesinde, bazı havalimanlarında gümrük muhafaza ve muayene memurlarıyla, yurt dışından gelen yolcuların valizleri açtırılarak denetimler gerçekleştirildi. Teftişler neticesinde, yasaklı hayvanlara ve bunlardan elde edilen eşyalara el konuldu. Ayrıca 19 ilde ev ve süs hayvanı satış yerleri denetlenerek, eksik belgeli iş yerlerine cezalar uygulandı. Denetimlerde, kanun dışı bulundurularak ticareti yapılan değişik türde 111 papağan, 2 saka kuşu, kara kaplumbağası, 8 yaşlarında yaban keçisi, balina ve mors ile boynuzlu trofe ve fil dişi yakalandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...