Bebekleri arabada bırakmayın

Düzenleyen:
Bebekleri arabada bırakmayın

YAŞAM Haberleri

Sıcak çarpmalarına karşı vatandaşlara ikazda bulunan Bakanlık, 10.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça “dışarı çıkmayın” dedi

Gökhan Kaya ANKARA

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin üstünde seyretmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, sıcak çarpmalarına karşı vatandaşları uyardı. Yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlıların, dört yaşından küçük çocukların, bakıma ihtiyacı olanların, hamilelerin, açık alanda çalışanların, aşırı kiloluların, şeker ve kalp gibi kronik hastalığı olanların, sürekli ilaç kullanan kişilerin, sokak çocukları ve evsizlerin risk grubunda olduğunu bildirdi. Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunan Bakanlık, “bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Araçların iç ısıları, klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükselmektedir. Araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunmalıdır” diyerek unutkan ailelerin dikkat etmesini istedi.  

Aşırı sıcaklara karşı Bakanlığın bazı tavsiyeleri şöyle: 

¥ Sık sık tuz içeren sulu gıdalar alın.
¥ Açık renkli, hafif ve bol kıyafetler seçin, güneş gözlüğü kullanın. 
¥ Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatlerini tercih edin 
¥ Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alın.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...