HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ayvalık'ı Haziran yağmuru vurdu

Düzenleyen: /
Ayvalık'ı Haziran yağmuru vurdu
Ayvalık, Yağmur, Haziran, Haber

YAŞAM Haberleri

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından Balıkesir'in Ayvalık İlçesi sağanak yağmura teslim oldu. Yağış günlük hayatı olumsuz etkilerken, ilçedeki bazı sokaklar dereye döndü.

Ayvalık'taki gök gürültülü sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dün saat 18.30'da başlayan sağanak yağış yaklaşık yarım saat sürdü. Bazı sokaklar yağmur suları nedeniyle dereye dönüştü. Hayrettin Paşa Mahallesi'nde rögar taştı. Vatandaşlar suyla dolan sokaklardan geçerken zor anlar yaşadı. Ayvalık Kent Konseyi üyesi ve ilçe esnaflarından Cemil Tosunoğlu, Haziran ortasında yağan yağmurun alışılmadık bir durum olduğunu söyledi. İlçedeki alt yapının yetersiz kaldığını savunan Cemil Tosunoğlu, "Bizim gibi turistik bir ilçede bu görüntülerin yaşanması kötü oldu. Böyle ani yağmurlara hazırlıklı olunması lazım ama olamadık. İlçede bir köprü projesi var. Bize köprüden önce kanalizasyon lazım. Önce alt yapı lazım. Halen 1970'li yıllarda yapılan kanalizasyonu kullanıyoruz. Acil olarak yenilenmesi lazım" dedi. Ayvalık'ta bakkal dükkanı bulunan Müjdat Sevindik ise kanalların bakım ve temizlik çalışmalarının yeterince yapılmadığını öne sürerek, "Her yağmur yağdığında çektiğimiz sıkıntı değişmedi. Yağmur öncesi kanal bakımları ve temizlikleri sağlıklı şekilde yapılmıyor. Yağmurun ardından sokaklarda insan pislikleri kaldı, süpürgeyi alıp biz süpürüyoruz. Gelen tatilciler de şaşırıyor" dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...