Her yerde sel

Düzenleyen:
Her yerde sel

YAŞAM Haberleri

Şiddetli yağışlar yurdun özellikle Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olurken Kayseri ve Gaziantep de selden etkilendi.

Şiddetli yağışlar yurdumuzun birçok şehrinde sel ve su baskınlarına yol açtı. Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde 23 yaşındaki çoban Bayram Soya, sele kapılarak hayatını kaybetti. Yağmur sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerinde su baskınları yaşandı. Selde çok sayıda koyunun da telef olduğu bildirildi. Çok sayıda araç ile motosikleti önüne katıp sürükleyen sel suları, yollardaki parke taşlar ve asfaltları da yerinden söktü. Artvin’in Yusufeli ilçesinde de çok sayıda araç sel sularıyla birlikte Barhal Çayı’na sürüklendi. Trabzon’da sel ve heyelanlara bağlı olarak Şalpazarı-Acısu kara yolu ulaşıma kapanırken, Gaziantep’te de önceki gün akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur hayatı felç etti. Şehirde 111 ev ve iş yerini su bastı. 5 gün boyunca aralıksız devam eden sağanak yağış sonucu sel ve heyelanlara maruz kalan Ordu’nun Perşembe ilçesinde de su şebekelerinin selden zarar görmesi üzerine ilçe halkına tankerlerle su taşınıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Perşembe’deki felaket bölgesinde incelemelerde bulunarak, gerekli olan ihtiyaçların en kısa zamanda karşılanacağını söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...