Din dersi almak için Türkiye’ye geliyorlar

Düzenleyen:
Din dersi almak için Türkiye’ye geliyorlar

YAŞAM Haberleri

Bu yıl 92 ülkeden 4 bin 307 öğrenci üniversite ve imam hatip okulları için başvuruda bulundu

Damla Peker ANKARA
Diyanet Vakfı aracılığıyla Türkiye’de eğitim görmek isteyen yabancı öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. 1993 yılında yurt dışı çalışmalarına başlayan TDV, bu çerçevede dünyanın dört bir yanından öğrenciler getirerek Türkiye’de eğitim ve öğrenim görmelerine destek oldu. Burada okumak için TDV’nin internet sitesi aracılığıyla başvuru yapan öğrenci sayısında ise rekor kırıldı. Bu yıl 92 ülkeden 4 bin 307 öğrenci, üniversite ve imam hatip okulları için başvuruda bulundu. Şu ana kadar 2 bin 300 öğrenci adayı ile mülakat yapan TDV,  lisans için 55 ülkeden 120 öğrenci, ortaöğretim için ise 70 ülkeden 350 öğrenciyi kabul etti. Eylül ayında Türkiye’deki 5 farklı üniversitede ve 3 farklı imam hatip lisesinde eğitime başlayacak olan yabancı öğrenciler, özellikle din alanında öğrenim görecek. Şu anda 110 farklı ülkeden öğrenci Türkiye’de eğitim görürken, 3 olan imam hatip lisesi sayısının 8’e çıkarılması hedefleniyor. 

DÖRT BİR YANDAN ÖĞRENCİ AKINI

Türkiye’deki 5 farklı üniversitede ve 3 farklı imam hatip lisesinde eğitime başlayacak olan yabancı öğrenciler özellikle din alanında eğitim görecek.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...