HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bodrum-Milas karayolu icralık oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bodrum-Milas karayolu icralık oldu
Bodrum-Milas Karayolu, İcra, , Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Bodrum-Milas karayolunun Meşelik mevkisinde yer alan ve üzerinden karayolunun geçtiği arazinin bin 439 metrekarelik kısmı, tutanakla mülk sahibine teslim edildi.

Bodrum-Milas Karayolu'nun Meşelik mevkisindeki bin 439 metrekarelik kısmı, mahkeme kararıyla yolun geçtiği arazinin sahibine tutanakla teslim edildi.

İstanbul'da yaşamını sürdüren Şefika Kasım, eşiyle 1987 yılında Bodrum-Milas karayolunun Meşelik mevkisinde 5 dönümlük bir arsa satın aldı. Kasım, yaklaşık 7 yıl önce arsanın bir bölümünden karayolu geçtiğini ve bunun kendisine sorulmadan yapıldığını öne sürerek, hukuk mücadelesi başlattı.

Kasım'ın, Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı dava, lehine sonuçlandı. Karayolundan geçen arsanın Şefika Kasım'a ait olduğu tescillenirken, mahkeme kararlarının yerine getirilmesi amacıyla bölgede icra işlemi başlatıldı.

Milas İcra Dairesi Müdürlüğü görevlileri ve Kadastro bilirkişisi bölgeye gelerek, karayolu üzerinde ölçüm ve yer tespiti yaptı. Ölçümlerin ardından, yolun bin 439 metrekarelik kısmının Kasım çiftine ait olduğuna dair tutanak hazırlandı. Tutanak, yetkililerin imzasıyla Şefika Kasım'a teslim edildi.

"Yolu kapatma işlemini bir süre daha geciktirmeye karar verdik"

Arazi sahibi Şefika Kasım, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolu şimdilik kapatmayı düşünmediklerini söyledi.

Arsayı aldıkları dönemde maaşının 400 lira olduğunu, ödemelerini de iki taksitte yaptıklarını belirten Kasım, "İki oğlumu okutuyordum ve İstanbul'da yaşıyorduk. Ev kirası da ödüyorduk. Varın artık siz düşünün nasıl yaşadığımızı. Yaşlılığımızı rahat bir şekilde geçirebilmek için bu arsayı aldık ama yıllar sonra geldiğimizde maalesef arsamızın neredeyse yarısının yerinde olmadığını gördük." dedi.

Kasım, devlete ve millete ihanet etmemek için yolu kapatma işlemini bir süre daha geciktirmeye karar verdiğini belirterek, karayolu yetkililerinin kendisiyle görüşmesini beklediğini kaydetti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...