HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Eski eşi tarafından öldürülen kadının çocuğunun velayeti anne tarafına verildi

Düzenleyen:
Eski eşi tarafından öldürülen kadının çocuğunun velayeti anne tarafına verildi
Esra Güvem Cinayeti, Esra Güvem, Balıkesir, Haber

YAŞAM Haberleri

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Esra Güvem cinayeti ile ilgili davaya devam edildi.

Tolga Y., 4 yıllık eşi Esra Gövem'den 1.5 yıl önce boşandı. Mahkeme, çiftin şu anda 3 yaşında olan kızları E.Y.'nin velayetini annesine verdi. Tolga Y.'nin tehdit etmeye başladığı genç kadın için koruma kararı alındı. Tolga Y., geçen yıl 29 Mayıs'ta mahkemenin hafta sonlarında görebilmesine izin verdiği kızı E.Y.'yi almak için üvey kardeşi S.S.Ç. ile birlikte eski eşinin baba evine gitti.
Apartman girişine kadar gelen Tolga Y., kızını alarak kardeşine verdi. Ardından da genç kadını 7 yerinden bıçakladı. Genç kadın hastanede hayatını kaybetti. Kızı ve kardeşiyle kaçan Tolga Y. ise iki gün sonra polise teslim oldu.
Tolga Y.'nin tutuklanmasının ardından, 3 yaşındaki E.Y, savcılık talimatıyla anneanne Ferda Gövem'e teslim edildi. Bunun üzerine Tolga Y, mahkemeye velayet davası açtı. Gerekçe olarak da kızının o ailede kalmasını istemediğini ve anneannenin çocuğa bakamayacağını iddia etti. Bugün gün görülen davada, mahkeme, küçük E.Y.'nin anneannesinde kalması yönünde karar verdi.
Mahkeme çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güvem ailesinin avukatı Sibel Önder, “Mahkemeye tekrar devam edilecek. Tolga’nın bu aşamada tutukluluk halinin devamı yönünde karar verildi" dedi.
Adliye önünde toplanan kadınlar, pankart açarak kadın cinayetlerini kınadı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...