Türkiye evlatlarına koştu, 'Biz geldik şehidim'

Düzenleyen:
Türkiye evlatlarına koştu, 'Biz geldik şehidim'

YAŞAM Haberleri

Yurdun birçok noktasında aileler, şehitleri için mezarlıklara akın etti. El açıp dualar okudu

Bingöl’den Diyarbakır’a, Bursa’dan Eskişehir’e yurdun birçok noktasında evlatlarını, eşlerini ve anne babalarını teröre kurban verenler şehitliklere akın etti. Kimisi evladı olmadan ilk bayramı buruk bir şekilde geçirdi kimisi ise şehidin yavrularını babasına getirdi. Bingöllü Koşan ailesi ise onlardan sadece biri. Anne Fatma Koşan biricik yavrusu Astsubay Muhammed’i geçen sene Suriye’de şehit verdi. Evladının mezarına gelen Fatma Anne “Senin ismini öpüyorum, taşı öpmüyorum” diyerek yavrusuna duyduğu özlemi dile getirdi. Şehit kardeşi de direğe tırmanarak bayrağı göndere çekti. Batman’da şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesi ise ilk defa bayramı onsuz geçirmenin hüznünü yaşadı. Babaanne Şenay Yalçın “Senin ismini ben verdim. Boynumu bükük beni öksüz bıraktın yavrum” dedi. Geçen yıl İstanbul’da Beşiktaş Vodafone Park civarındaki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Hasan Bilgin’in ailesi de, bayramı oğullarından ayrı geçirmenin hüznünü yaşıyor. Şehidin annesi Aynur Bilgin “Oğlum, ‘İznimden biraz da ramazanın sonuna bırakırım, bayramı birlikte geçiririz’ diyordu. Nasip olmadı” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şırnak’ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma’nın ilk kadın komutanı 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut’un annesi Sabahat Yakut da kızının mezarı başında dua etti. 
Türkiye evlatlarına koştu, 'Biz geldik şehidim'
Halisdemir’e vefa
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in, Niğde’deki kabri, bayramda ziyaretçi akınına uğradı. 
Türkiye evlatlarına koştu, 'Biz geldik şehidim'
DİYARBAKIR
Bu terör artık bitsin

Diyarbakır Dürümlü’de PKK’lıların 15 ton patlayıcıyla gerçekleştirdiği katliamda can verenlerin yakınları dua için gittikleri mezar başında “Terörü lanetliyoruz. Artık bitmesini istiyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...